sâmbătă 25 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulGarda de Mediu...

Garda de Mediu a amendat cu 100.000 de lei firma acuzată că a distrus 10 hectare de livadă

Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Bacău a demarat un control în urma unei sesizări formulate de administratorul unei ferme pomicole situate în comună Dămieneşti – județul Bacău în care acesta a reclamat faptul că plantația de 10 ha de pomi fructiferi a fost compromisă total după ce proprietarul unei firme care deține un teren agricol în vecinătate a efectuat erbicidarea plantației sale de porumb, prin împrăștierea produsului fitosanitar din avion.

În timpul verificărilor, comisarii GNM au constatat că aspectele sesizate se confirmă în teren, iar societatea care a efectuat tratamentul fitosanitar nu deține avizul de la autoritățile competente pentru pulverizarea din avion a erbicidului Taifun 360 SL, la cultura de porumb aflată pe terenul pe care îl are în administrare, fiind încălcate, astfel, prevederile OUG 195/2005 cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, s-a constatat că produsul TAIFUN 360 SL (cu care a fost realizată erbicidarea) nu se regăsește în lista produselor de protecție a plantelor autorizate în vederea aplicării prin pulverizare aeriană.

În urma celor constatate, societatea respectivă a fost sancționată cu amendă contravenţionala în valoare de 60 000 lei. De asemenea, au fost stabilite două măsuri cu termen permanent în sarcina societăţii:

1. Interzicerea aplicării produselor de protecţie a plantelor cu mijloace aviatice fără avizul autorităţilor competente pentru protecţia mediului.

2. Interzicerea utilizării produselor de protecţie a plantelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost omologate.

Totodată, în timpul verificărilor la firma care a efectuat aplicarea tratamentului s-a constatat că societatea nu a respectat condiţiile stabilite în autorizaţia de mediu, motiv pentru care a fost sancţionată cu amendă contravenţionala în valoare de 100 000 lei, conform prevederilor art.96, alin.3, pct.1 din OUG 195/2005 cu modificările şi completările ulterioare.

Suplimentar, comisarii GNM au impus 5 măsuri cu termen permanent firmei respective.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...