Garides Saganaki – Tocăniță de creveți cu brânză Feta

200 copyDacă-i mai auziți pe italieni zicând că fructele de mare n-au ce căuta la un loc cu brânzeturile, trimiteți-i la reciclare în insulele din Marea Egee. Ultima oară au stăpânit Dodecanezul aproape trei decenii și tot n-au învățat cum să combine creveții sau midiile cu brânza Feta. :)

Cu prima asociere de creveți cu Feta m-am intersectat în insula Skiathos, în 2005. Era primul concediu la altă mare decât cea Neagră. După o scurtă plimbare pe o mare agitată, plecând din Katerini am ajuns în portul Skiathos. Nu ne-am dus la taverna recomandată de organizatorii excursiei (învățasem deja lecția), ci alături. Am așteptat ceva mai mult, dar a meritat. Cum soția amicului cu care ne întâlniserăm la plecare în excursie a decretat că nu îi plac fructele de mare, i-am spus că am comandat o specialitate locală, tocăniță de pui cu brânză Feta. I-a plăcut, dar la insistențele amicului nostru nu i-am spus nici măcar în ziua de azi ce mâncase.

Continuare…

1 COMENTARIU

Comments are closed.