După toată isteria din social media provocată de prețul cireșelor apărute pe piață la sfârșit de mai, iată că valurile s-au mai liniștit, iar prețurile s-au retras în matcă: 7 – 8 lei/kg. (Ca să nu vă mai plângeți că erau așa de scumpe încât le-ați cumpărat la bucată, pot să vă informez că aveau și în România același preț precum în piețele volante ale Parisului: 9,90 Eur/kg.)
De-acum putem discuta despre achiziționarea unor cantități de ordinul kilogramelor, din care putem începe să încropim cele necesare pentru iarnă: gemuri, dulcețuri, compoturi ș.a.m.d. Cu toate că în magazine se găsesc, în tot timpul anului, gemuri și dulcețuri dintr-o imensă varietate de fructe, încă mai avem acea pornire instinctuală de a le pregăti cu mânuța noastră (scuza fiind invariabil “ca să știm ce-am pus în ele, că ăștia la fabrici bagă numa’ chimicale”), de cele mai multe ori în cantități îndestulătoare pentru aprovizionarea pe termen lung a unui regiment de soldați hipoglicemici.
Continuarea, aici.