miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarGem de cireșe...

Gem de cireșe sau de vișine

După toată isteria din social media provocată de prețul cireșelor apărute pe piață la sfârșit de mai, iată că valurile s-au mai liniștit, iar prețurile s-au retras în matcă: 7 – 8 lei/kg. (Ca să nu vă mai plângeți că erau așa de scumpe încât le-ați cumpărat la bucată, pot să vă informez că aveau și în România același preț precum în piețele volante ale Parisului: 9,90 Eur/kg.)

 
_109
 
_110
 

De-acum putem discuta despre achiziționarea unor cantități de ordinul kilogramelor, din care putem începe să încropim cele necesare pentru iarnă: gemuri, dulcețuri, compoturi ș.a.m.d. Cu toate că în magazine se găsesc, în tot timpul anului, gemuri și dulcețuri dintr-o imensă varietate de fructe, încă mai avem acea pornire instinctuală de a le pregăti cu mânuța noastră (scuza fiind invariabil “ca să știm ce-am pus în ele, că ăștia la fabrici bagă numa’ chimicale”), de cele mai multe ori în cantități îndestulătoare pentru aprovizionarea pe termen lung a unui regiment de soldați hipoglicemici.

 
_105
 
_108
 

Continuarea, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....