Georgiana Teodorescu, sclipirea talentului artistic lasat ca mostenire

Originara din Slanic-Moldova, Georgiana Teodorescu (fiica regretatului profesor si artist plastic Ilie Teodorescu), este fara îndoiala, un nume deja consacrat în domeniul amenajarilor interioare, fiind un talentat designer si decorator de interioare, printre realizarile sale numarându-se amenajarea unor spatii publice dar si rezidentiale, atât in tara, cât si in strainatate.

Prin studiile si creatiile sale, prin viziunea sa debordanta, Georgiana si-a dezvoltat permanent capacitatile creative, cum sunt originalitatea si inventivitatea. Nu a renuntat nici la pictura, ea fiind cea care a dat forma si culoare vitraliilor care îmbogatesc ferestrele Troitei din centrul statiunii. Desi are un program foarte încarcat, Georgiana a acceptat cu placere sa spuna câteva cuvinte despre o alta etapa de studii pe care le-a finalizat de curand la Londra, precum si despre proiectele sale de viitor: “Scoala pentru care m-am mutat la Londra s-a încheiat.

A fost un curs de Art and Business la Sotheby’s Institute of Art din Londra, care se adreseaza în special oamenilor de afaceri care vor sa-si schimbe cariera sau vor sa intre in fascinanta lume a artei. Aici am înteles cum functioneaza domeniul din toate punctele de vedere si, bazata pe experienta mea de pâna acum, am reusit cu ajutorul lor sa dezvolt un concept de afacere noua, care combina arta cu designul.

Este vorba de un serviciu de design interior adresat colectionarilor de arta, care va implica artisti consacrati si curatori de arta contemporana, pentru a-i ajuta pe cei care cumpara un produs artistic, sa traiasca in cel mai armonios si mai relaxant mod. Voi încerca pe parcurs sa implementez aceasta idee, desi sunt convinsa ca este nevoie de ani multi pentru ca un astfel de serviciu sa devina parte din fenomen.

În paralel, am început sa scriu o carte de interviuri cu personalitati din lumea artei (15 artisti, 5 colectionari, 5 galeristi, 3 curatori, 2 arhitecti specializati în proiectarea galeriilor si muzeelor, un documentarist si un filosof de arta), pentru a dezbate in detaliu modul ideal de a expune arta in spatiul privat.

De asemenea, pe perioada sederii la Londra, mi-am dedicat o buna parte a timpului picturiii, lucrând in acest an in atelierul artistei Ewa Gargulinska, profesoara care preda la una dintre cele mai prestigioase scoli de arta din Londra (Central Saint Martin). Pe lânga toate acestea, ma voi ocupa in cel mai scurt timp si de o selectie a celor mai reprezentative lucrari de pictura pe care le-am realizat in ultimii ani, in vederea organizarii unei expozitii personale, al carei vernisaj sper sa aiba loc in aceasta vara”.

Georgiana Teodorescu (n. 22 aprilie, 1982) a terminat cursurile Scolii Nr.1 din Slanic-Moldova, dupa care a studiat la Liceul de Arta “George Apostu” din Bacau – Sectia Pictura Monumentala (an absolvire 2000) si la Universitatea de Arhitectura si Urbanism “Ion Mincu” din Bucuresti – Sectia Arhitectura de Interior si Mobilier (2004).

A studiat mai apoi la Institutul European de Design de la Milano – Sectia Interior & Shop Design (2007), iar de curând si-a finalizat studiile la Sotheby’s Institute of Art din Londra, cursuri de Art & Business. Colaboreaza periodic la cotidianul “Jurnalul National”, unde publica articole despre arhitectura de interior si design. Din 2005, si-a deschis la Bucuresti, propria firma de design (S.C.Arhitectures Harmony&Stil SRL).

Romulus Dan Busnea