sâmbătă 18 ianuarie 2025

.

Tusea la copii: cauze,...

Tusea este una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate la copii, provocând...

Cum întâmpinăm Marea Foamete?

Timpurile se schimbă, dragii moșului, și ceea ce astăzi e bătut în cuie,...

Investește în confort și...

Brașov, un oraș plin de istorie și frumusețe, atrage tot mai mulți investitori...

15 sfaturi pentru cei...

Te-ai săturat să depui efortul la sală și să nu vezi rezultate? Nu...
AcasăCulinarGhebe calite cu...

Ghebe calite cu ceapa si usturoi

Ingrediente: 1/2 ghebe, 2 cepe mici, 8 catei usturroi, Sare, Piper, Dafin. Puneti ceapa tocata marunt la calit in putin ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugati ghebele pe care le-ati fiert in prealabil. Potriviti de sare, piper, puneti o frunza de dafin. Lasati ghebele sa se caleasca la foc mic jumatate de ora.

Aveti grija sa amestecati periodic. Serviti ghebele cu mamaliguta. Nu uitati sa le stropiti din belsug cu putin mujdei de usturoi cu apa. Puteti pune insa usturoiul peste ele cand le luati de pe foc. continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...