joi 3 octombrie 2024

.

Câteva idei pentru amenajarea...

Un hol ar trebui să fie o cameră reprezentativă. Nu numai că este...

Sustenabilitatea și bicicletele: O...

În era noastră modernă, cu schimbări climatice tot mai evidente și o conștientizare...

Cea mai vândută mașină...

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată, un moft prea scump. Costă mult,...

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...
AcasăCulinarGhebe calite cu...

Ghebe calite cu ceapa si usturoi

Ingrediente: 1/2 ghebe, 2 cepe mici, 8 catei usturroi, Sare, Piper, Dafin. Puneti ceapa tocata marunt la calit in putin ulei de masline. Cand incepe sa se inmoaie adaugati ghebele pe care le-ati fiert in prealabil. Potriviti de sare, piper, puneti o frunza de dafin. Lasati ghebele sa se caleasca la foc mic jumatate de ora.

Aveti grija sa amestecati periodic. Serviti ghebele cu mamaliguta. Nu uitati sa le stropiti din belsug cu putin mujdei de usturoi cu apa. Puteti pune insa usturoiul peste ele cand le luati de pe foc. continuare

De citit!

Bors din spinari de pui

Ingrediente: 8 – 10 spinari de pui, 1 l bors, 1 morcov, 1 ceapa mare, 1/3 telina, ½ ardei gras, 4 linguri zarzavat ciorba cu suc de rosii, 1 pastarnac mic, O mana taietei, Patrunjel verde, Leustean, Sare, Piper....

Piept de pui cu sos picant de ardei si tagliatele

Ingrediente: 1 piept de pui, 3 cepe mici, 2 catei usturoi, 150 g pasta ardei rosii, 1 varf lingurita boia iute, 1 lingurita rasa boia dulce, Busuioc, Oregano, 200 g tagliatele, Sare, Piper. Taiati pieptul de pui fasii. Condimentati-l...

Placinta cu portocale

Ingrediente: 8-10 portocale (optional si 2 mere), 10 linguri zahar, 50 g Rama ½ lingurita scortisoara, 1 pachet aluat foietaj. Curatati portocalele de coaja si de pielite. Adaugati zaharul, scortisoara si foarte putina apa, cam o cescuta. Puneti la...