Ghebe cu smântână

100 copyAcum vreun an de zile vă povesteam despre o mâncare bazată pe ciuperci cu smântână. Acolo foloseam champignon, ciuperci care se găsesc tot timpul anului. Deoarece trăim în România, așa cum înainte de Crăciun se scumpește brusc carnea de porc, și înainte de intrarea în Postul Paștelui se scumpesc produsele de post. Nici ciupercile champignon nu exceptează regula: au sărit de la 6 – 7 lei/kg cât erau în februarie, la 9,99 lei/kg (cele mai ieftine). Cum toamna ghebele se găsesc din abundență, multă lume își face provizii, conservându-le.  Întrucât nu mă pricep la distingerea ciupercilor comestibile de cele care sunt comestibile doar o singură dată, nu obișnuiesc să pun pe iarnă astfel de bunătăți. Prefer să le cumpăr congelate, din supermarket, în ciuda prețului pipărat. Zilele trecute am fost însă cadorisit cu un borcan mare de ghebe conservate “de casă”, drept recompensă pentru faptul că într-o zi mi-a reușit o masă “specială” la care s-au servit, printre altele: guacamole cu brânză de caprătocăniță de creveți cu brânză Feta (garides saganaki), pui gorgonzolamușchiuleț de porc în vin roșu.

Integral, aici.