Gratin de cartofi cu mozzarella, muşchi de porc filé şi şunculiţă bucovineană

Ce te faci când scanezi frigiderul şi constaţi că o parte din „marfă” se apropie vertiginos de fatidica dată scrisă după expresia „a se consuma, de preferinţă, înainte de:” ?

Eu am două opţiuni:

  • A) nu fac nimic, în speranţa că produsul respectiv nu va fi descoperit (nu spun de către cine :) ) şi trimis degrabă într-un folder numit „Trash”;
  • B) caut rapid să văd cam în ce fel de preparat pot fi combinate produsele aflate la sfârşitul ciclului de viaţă, şi-l şi fac (acum ori niciodată).

Planul A s-a dovedit de cele mai multe ori dezastruos, aşa că am trecut direct la planul B. Produsele cu pricina erau nişte muşchi filé de porc feliat şi nişte brânză Mozzarella. Acestea se pot combina în diverse moduri, începând cu omleta şi terminând cu pizza. Omleta era prea banală şi necesita mai multe ouă decât existau parcate în frigider, iar pizza era prea complicată din cauza aluatului (se putea face blatul şi din pâine, dar ideea asta mi-a venit abia acum). Drept pentru care am încercat un gratin care, de departe, aduce cu un fel de Tartiflette. Dar ca să nu mai lungim vorba …

Continuare…