.

De ce nu se...

Mai cu seama în ultimii ani, dar și mai înainte, am auzit patroni...

Mici secrete ale întreținerii...

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular, îndrăgit de mulți șoferi datorită designului...

Aventuri cu veiozele de...

Ah, ce mare brânză o veioză?! Nu-i așa? Ce poate fi atât de...

Câteva sfaturi pentru creșterea...

Ouăle provin de la găini crescute special pentru a depune ouă, dar puii...
AcasăCulinarGratin de dovlecel...

Gratin de dovlecel cu brânzeturi şi piept de porc la cuptor

Poate că dacă aş fi avut doi – trei dovlecei aş fi făcut ceva cunoscut. Având însă unul singur, am experimentat şi a rezultat un mini-gratin gustos, ce-i drept, dar cam puţin. Aşa că dacă vreţi să vă săturaţi, ţineţi cont că în cele povestite mai jos cantităţile se referă la o singură porţie!

Ce vă trebuie?

  • 1 dovlecel cam de ¼ kg;
  • 50 g piept de porc afumat;
  • 75 g brânză moale cu mucegai albastru (Cambozola sau Blue);
  • 50 g brânză Emmentaler (sau şvaiţer cum i se mai zice în popor);
  • 75 g iaurt grecesc gras (10% grăsime);
  • 2 ouă;
  • o linguriţă de ulei de măsline sau 20 g unt (pentru uns cratiţa);
  • sare şi piper după gust;

Continuare…