După cum ne învață Wikipedia, guacamole înseamnă “sos de avocado”, un preparat pe care aztecii îl obțineau pisând pulpa fructului cu sare marină. Ulterior au apărut și alte ingrediente în guacamole: zeama de lămâie/limetă, ceapa, usturoiul, ardeiul iute, roșiile, etc. Cum se prepară un guacamole cu ton afumat, găsiți aici. Tot aici, aveți și niște trimiteri către pastă de avocado combinată cu prosciutto, somon sau ton în ulei. Iar aici veți găsi o salată cu avocado, linte, sfeclă roșie și brânză de capră. Eu am mers pe un guacamole “clasic” să-i zicem în care am încorporat niște brânză de capră. A rezultat o pastă tartinabilă pe care o puteți prezenta fie întinsă pe felii de baghetă (astea se pretează la un bufet suedez) ori direct în coaja fructului.
De citit!
Culinar
Cartofi due formaggi
De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...
Culinar
Piept de pui pane
Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...
Culinar
Cartofi crocanți la cuptor
Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....