vineri 13 decembrie 2024

.

Câteva trucuri pentru amenajarea...

În secolul al XIV-lea, clasele inferioare dormeau pe saltele umplute cu paie. În...

Căteva ponturi pentru alegerea...

Primul meu ceas a fost un «Racheta» sovietic, primit ca premiu la un...

Ce trebuie să avem...

Vine iarna, vine frigul, ai nevoie de o geacă să-ți țină cald. Să...

Modă nu înseamnă să...

Moda este despre bani. Da, o să vă spună creatorii tot felul de...
AcasăFapt divers"Habitat for Humanity",...

„Habitat for Humanity”, la munca. Inca o locuinta noua ridicata pentru persoanele defavorizate din Moinesti

In urma parteneriatului incheiat intre Primaria Moinesti si Asociatia Crestin Umanitara „Habitat for Humanity” (Habitat pentru Umanitate), organizatie non-profit a carei misiune este sa elimine lipsa de adapost si locuirea precara a persoanelor din intreaga lume, va avea loc astazi, 16 noiembrie, pe strada Plopilor din municipiul Moinesti, inaugurarea celui de-al noualea edificiu construit de „H4H” in Moinesti (pentru alte patru familii), localitate unde exista astazi 36 de familii fericite care s-au mutat in casa noua!

La nivel global, „Habitat for Humanity” a construit si reabilitat peste 500.000 de locuinte pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de tari de pe întreg mapamondul. „Habitat for Humanity” România a ajutat, nu mai putin de 3.300 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judetele: Bihor, Cluj, Bacau, Dolj, Arges, Prahova si Suceava.

Obiectivul principal al asociatiei este de a elimina adapostirea saracacioasa si lipsa de adapost din întreaga lume si sa faca din locuirea în conditii decente o problema de constiinta si de actiune perpetua a comunitatilor afectate de aceasta situatie. „Habitat for Humanity”, este o miscare crestin-ecumenica ce construieste si reabiliteaza locuinte pentru familii cu mari probleme sociale.

Organizatia a fost fondata în anul 1976 în SUA de catre Millard si Linda Fuller, reusind pe parcurs, sa revolutioneze la nivel mondial, conceptele de locuire sociala, de voluntariat si de implicare sociala a comunitatilor locale. În domeniul locuirii sociale,”Habitat for Humanity” a devenit una din cele mai importante organizatii din lume.

Vocea sa care se aude acum in intreaga lume, cheama toti oamenii, indiferent de statutul lor social sau economic, sa lucreze împreuna, în parteneriat, pentru a elimina conditiile precare in care locuiesc multi dintre locatarii acestei planete.

La nivel global, „Habitat for Humanity International” a construit peste 500.000 de locuinte sigure, decente si accesibile ca pret. Peste 2,5 milioane de oameni din mai mult de 3.500 de comunitati din 80 de tari din întreaga lume au beneficiat de programele concepute si puse in aplicare de catre Habitat, vietile lor fiind definitiv schimbate. „Habitat for Humanity” este o prezenta foarte activa în România prin programele la nivel national, dar si prin organizatiile Habitat afiliate din Beius, Cluj, Pitesti, Radauti, Craiova, Comanesti si Cumpana, rezulatul fiind unul de-a dreptul impresionant: peste 1.650 de familii nevoiase din România au beneficiat de sprijinul organizatiei „Habitat for Humanity” România.

Prin munca numerosilor voluntari, in urma donatiilor financiare si materiale, „Habitat for Humanity” reabiliteaza si construieste locuinte pentru familiile acceptate in program, fiecare dintre acestea participand activ la ridicarea propriei case, precum si la casele celorlalte familii beneficiare din comunitatea lor. „Habitat for Humanity” nu face cadou locuintele pe care le construieste.

Întregul program Habitat este orientat spre responsabilizarea familiilor si a comunitatii. In momentul definitivarii lucrarilor la noile edificii, costurile de constructie sunt achitate de familiile beneficiare în rate lunare, pe o perioada de pâna la 20 de ani, fara profit. Odata ce costurile de constructie sunt achitate, familia intra în proprietatea deplina si definitiva a locuintei.

Sumele încasate intregesc „Fondul pentru umanitate”, fond prin intermediul caruia ulterior se pot demara alte lucrari, avand ca rezultat final ajutorarea mai multor familii. Aceleasi principii se aplica si în cadrul programelor de renovare, achitarea costurilor reabilitarii sau renovarii, urmand a se face pe o perioada de pâna la 5 ani, dupa acelasi principiu de baza, adica fara profit.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...