luni 20 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateHabitat for Humanity...

Habitat for Humanity România a construit 36 de case în 5 zile la Bacău

Habitat for Humanity România a finalizat construirea a 36 de case într-un timp record de 5 zile, în cadrul BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din Europa. Peste 820 voluntari unici au lucrat între 2 și 6 octombrie pe șantierul din cartierul Izvoare din Bacău, unde vor locui, de anul viitor, 117 părinți și copii din 36 de familii cu venituri reduse.

BIG BUILD, cel mai mare eveniment de construire accelerată și voluntariat din Europa, a adus împreună zilnic, pe șantierul Habitat for Humanity din Bacău, peste 700 de persoane – voluntari, familii partenere, specialiști în construcții, bucătari și echipa Habitat for Humanity România.

De-a lungul celor 5 zile, locuințele au fost ridicate cu ajutorul a peste 820 de voluntari diferiți veniți la Bacău din toate colțurile țării și din Irlanda de Nord, Slovacia, Germania, SUA și Marea Britanie. Sportivi olimpici, vedete TV, angajați ai companiilor partenere Habitat for Humanity România, studenți sau persoane care și-au luat concediu 5 zile pentru a da o mână de ajutor au lucrat împreună cu familiile beneficiare și au prestat împreună, în cele 5 zile ale evenimentului, 20.000 de ore de voluntariat. Voluntarii Habitat for Humanity România au pornit lucrul, în prima zi, de la fundațiile caselor și au ajuns, în ultima zi, să finalizeze exteriorul celor 36 de locuințe. Echipele de voluntari au fost ghidate și ajutate de 100 de specialiști în construcții, care au supravegheat lucrările de construire și le-au explicat voluntarilor cum se ridică pereții, cum se aplică vata minerală și gips cartonul sau cum se montează acoperișul.

Casele au 2 sau 3 camere și sunt construite în regim duplex, triplex și cvadruplex. Ele vor fi locuite, începând cu anul viitor, de 36 de familii cu venituri reduse din Bacău, care au fost selectate anul trecut în programul Habitat for Humanity România.

”Începând de anul viitor, peste 50 de copii vor avea, pentru prima dată, propria lor cameră. Sunt copiii celor 36 de familii partenere în proiectul BIG BUILD. Am trăit împreună 5 zile pline de emoție, bucurie și determinare, timp în care am ridicat împreună 36 de case. Le mulțumim tuturor celor implicați în proiectul BIG BUILD – familii beneficiare, voluntari și sponsori. Cu toții am adus în prim plan problema locuirii precare, care afectează, din păcate, jumătate din populația României și, totodată, am contribuit activ la îmbunătățirea condițiilor de locuit pentru 36 de familii dezavantajate”, spune Roberto Pătrășcoiu, director național Habitat for Humanity România.

Cele 36 de locuințe construite în cadrul BIG BUILD 2017 sunt amplasate în cartierul Izvoare din Bacău, lângă alte 8 case ridicate de voluntarii Habitat for Humanity România în cadrul BIG BUILD 2015.

Kaufland România, partenerul strategic BIG BUILD, a suplimentat donația pentru proiect astfel încât familiile beneficiare să plătească o rată mai mică pentru locuințe cu până la 100 de lei lunar, pentru o perioadă de 20 de ani. Prin urmare, Kaufland a făcut o investiție pe termen lung, venind încă o dată în sprijinul semenilor aflați în nevoie.

Prin acest eveniment, organizația marchează Ziua Mondială a Locuirii, pentru a atrage atenția asupra unuia dintre drepturile fundamentale ale omului: acela de a avea o locuință decentă. România se confruntă cu cele mai severe statistici din Uniunea Europeană în domeniul locuirii: 52% din populația țării locuiește în condiții de supraaglomerare, iar 21,5% din locuințe se află într-un stadiu avansat de degradare, necesitând reparații urgente. Peste 12% dintre români nu-și pot menține casele calde în sezonul rece. În plus, aproximativ 5 milioane de români trăiesc în săracie.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...