27.2 C
Bacau

Homar la grill

De stiut!

108 copyTot așa cum odinioară peștele era considerat “mâncarea săracului”, homarul ajungea doar pe mesele oamenilor cu dare de mână. În zilele noastre situația s-a schimbat cel puțin parțial, în sensul că peștele ajunge uneori să fie mai scump decat carnea de pasăre ori de porc. Homarul a rămas în schimb așa cum îl știm: bun și pipărat la preț.

Dacă tot veni vorba despre preț, nu trebuie să vă duceți până Paris, într-un restaurant de pe Champs-Élysées, ca să dați 55 de euro pe un homar. Puteți să-l luați de la Lidl, gata fiert și congelat, cu numai 35 de lei (adică vreo 11 lei/100 g).

Odată achiziționat, îl puteți mânca așa, simplu, după ce-l lăsați 10 – 12 ore în frigider ca să se dezghețe lent, ori îl puteți găti în diverse moduri. Deși m-a tentat varianta de homar Thermidor, am ales o altă variantă, mai puțin complexă și mai rapidă, inspirată de aici.

Celor care n-au mai mâncat de mult homar ;) , le reamintesc că se mănâncă doar carnea din “coadă” (abdomen), din clești și din piciorușe. La cea din clești se ajunge cel mai greu, întrucat în prealabil trebuie să spargeți cleștii. Există un clește special pentru această operațiune, pe care îl puteți achiziționa de aici, cu numai 870 de lei (adică 193,33 euro, dacă n-ați înțeles că era vorba de lei noi).

Articol integral, AICI.

- Advertisement -

Ultimele stiri