joi 13 iunie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarHome made fast...

Home made fast food – Piept de curcan în crustă de fulgi de porumb

100 copy

Deși intru într-un local de tip McDonalds o dată sau de două ori pe an, nu pot spune că îmi repugnă mâncărurile de tip fast food. Încerc totuși să le evit, iar dacă nu se poate, măcar să mi le pregătesc singur, din ingrediente atent selecționate ;) .

Vă spuneam nu demult că, profitând de prețul în limite suportabile, am luat o carcasă de pui de curcan de “numai” 5,9 kg pe care am tranșat-o și congelat-o. Dintr-un sfert de piept (circa 0,5 kg fără piele și os) am scos 4 “meniuri” care, la orice fast food, m-ar fi costat cel puțin 10 lei porția. Așa am scăpat cu 10 minute de pregătiri și încă vreo 20 de așteptat până s-au prăjit cartofii, cheltuind în total pe ingrediente, aproximativ 25 de lei (fără a pune la socoteală berea). Chiar dacă pun la socoteală utilitățile (apă, canal, gaze, taxa de salubritate etc.) și manopera, tot ies sub prețurile practicate la Mall, ori la Hramul Bacăului. Iar dacă aș fi ieșit la un preț mai mare, măcar știu ce-am pus în farfurie!

Continuare…

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....