Deși intru într-un local de tip McDonalds o dată sau de două ori pe an, nu pot spune că îmi repugnă mâncărurile de tip fast food. Încerc totuși să le evit, iar dacă nu se poate, măcar să mi le pregătesc singur, din ingrediente atent selecționate .
Vă spuneam nu demult că, profitând de prețul în limite suportabile, am luat o carcasă de pui de curcan de “numai” 5,9 kg pe care am tranșat-o și congelat-o. Dintr-un sfert de piept (circa 0,5 kg fără piele și os) am scos 4 “meniuri” care, la orice fast food, m-ar fi costat cel puțin 10 lei porția. Așa am scăpat cu 10 minute de pregătiri și încă vreo 20 de așteptat până s-au prăjit cartofii, cheltuind în total pe ingrediente, aproximativ 25 de lei (fără a pune la socoteală berea). Chiar dacă pun la socoteală utilitățile (apă, canal, gaze, taxa de salubritate etc.) și manopera, tot ies sub prețurile practicate la Mall, ori la Hramul Bacăului. Iar dacă aș fi ieșit la un preț mai mare, măcar știu ce-am pus în farfurie!