sâmbătă 20 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...

Hoti de lemne, depistati de politistii bacauani

Poliţiştii băcăuani au acţionat în judeţul Bacău pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Astfel, lucrătorii Postului de Poliţie Podu Turcului l-au depistat în flagrant pe Gheorghe P., de 25 de ani, din comuna Podu Turcului în timp ce încărca într-o caruta trei arbori cu diametrele de 51 cm, 34 cm si 34 cm, pe care i-a tăiat din pădurea de pe raza comunei.

Materialul lemnos, în volum total de 3,43 m.c., a fost ridicat împreună cu ferăstrăul mecanic, în vederea confiscări.

În cauză a fost fost intocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În cadrul aceleaşi activităţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică l-au depistat pe Ciprian B., de 48 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule pe DN 2G, în interiorul localităţii Mărgineni şi transporta material lemnos, pentru care nu a prezentat documente de însoțire completate conform prevedrilor legale.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în documentele societăţii era înscris avizul corespondent transportului, cu menţiunea “deşeuri fag” la sortimentul transportat, şi nu “cherestea tivită” precum în documentul emis.

Având în vedere aspectele constatate, s-a dispus confiscarea materialului lemnos, iar în urma inventarierii s-a stabilit că volumul total era de 25,8 m.c, şi nu 21,6 m.c. cum era menţionat în avizul de însoţire.

Totodată, faţă de societatea comercială a fost luată măsura sancţionării contravenționale conform Legii 171/2010.

Ionuţ F., de 21 de ani, din judeţul Neamţ, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15, în oraşul Buhuşi şi transporta material lemnos fără a avea documente legale de provenienţă.

Cantitatea de 3,05 m.c. a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2000 lei.

De citit!

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...