sâmbătă 13 iulie 2024

.

Cum sa fii mereu...

Grija pentru sanatate trebuie sa devina o prioritate pentru persoanele adulte. Stilul de...

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...

Amenajarea ideală a unui...

Amenajarea unui apartament cu două camere este o provocare plăcută, oferind posibilități creative...

Extraordinarele beneficii ale fisticului

Fisticul, un membru al familiei caju, este un copac mic originar din Asia...

Hoti de lemne, depistati de politistii bacauani

Poliţiştii băcăuani au acţionat în judeţul Bacău pe linia prevenirii şi combaterii delictelor silvice.

Astfel, lucrătorii Postului de Poliţie Podu Turcului l-au depistat în flagrant pe Gheorghe P., de 25 de ani, din comuna Podu Turcului în timp ce încărca într-o caruta trei arbori cu diametrele de 51 cm, 34 cm si 34 cm, pe care i-a tăiat din pădurea de pe raza comunei.

Materialul lemnos, în volum total de 3,43 m.c., a fost ridicat împreună cu ferăstrăul mecanic, în vederea confiscări.

În cauză a fost fost intocmit dosarul penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

În cadrul aceleaşi activităţi, poliţiştii din cadrul Serviciului Ordine Publică l-au depistat pe Ciprian B., de 48 de ani, din Piatra Neamţ, în timp ce conducea un ansamblu de autovehicule pe DN 2G, în interiorul localităţii Mărgineni şi transporta material lemnos, pentru care nu a prezentat documente de însoțire completate conform prevedrilor legale.

În urma verificărilor efectuate s-a constatat că în documentele societăţii era înscris avizul corespondent transportului, cu menţiunea “deşeuri fag” la sortimentul transportat, şi nu “cherestea tivită” precum în documentul emis.

Având în vedere aspectele constatate, s-a dispus confiscarea materialului lemnos, iar în urma inventarierii s-a stabilit că volumul total era de 25,8 m.c, şi nu 21,6 m.c. cum era menţionat în avizul de însoţire.

Totodată, faţă de societatea comercială a fost luată măsura sancţionării contravenționale conform Legii 171/2010.

Ionuţ F., de 21 de ani, din judeţul Neamţ, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 15, în oraşul Buhuşi şi transporta material lemnos fără a avea documente legale de provenienţă.

Cantitatea de 3,05 m.c. a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză a fost dispusă măsura sancţionării contravenţionale, cu amendă în valoare de 2000 lei.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...