vineri 24 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCulinarHribi cu fructe...

Hribi cu fructe de mare în sos de brânză cu mucegai albastru

Unele bucătării etnice au această cutumă, conform căreia nu-i voie ca în aceeași farfurie / același preparat să amesteci carnea (ori peștele sau fructele de mare) cu lactatele. Cei mai vehemenți sunt cei de religie mozaică (în general evrei) și, evident, peninsularii din cizmă (se știu ei care sunt). Pe pământ israelian n-am călcat încă, dar la Roma fost-am și mâncat-am paste cu vongole (vongolele astea fiind un fel de scoici mai fancy) “stropite” din belșug cu parmezan ras. Deci nimeni nu-i profet în țara lui, vorba cântecului.

102

Am făcut această introducere ca să nu mai citesc comentarii de genul “așa ceva nu se face/cade”. Tot strămoșii romanilor (cu a nu cu â), aveau și vorba ceea “de gustibus non disputandum”. Și astea fiind zise, să trecem și la făcute, apoi la degustate.

_117

Rețeta integrală, explicată și ilustrată pas cu pas, aici.

De citit!

Cartofi due formaggi

De pizza quattro formaggi cu siguranță ați auzit. Poate și de spaghetti quattro formaggi. Posibil să fi mâncat și patate due formaggi chiar dacă n-ați știut că se cheamă așa (trăitorii de Italia nu intră la socoteală). Cartofii ăștia la cuptor,...

Piept de pui pane

Când vreți să faceți “felul doi” pentru mai multe zile, dar v-ați săturat de pârjoale (chiftelepentru cei nedomiciliați în Moldova, Buzău sau Brașov, piftele pentru cei mai culți în cap) ori de șnițele din piept de pui, încercați un...

Cartofi crocanți la cuptor

Cartofi la cuptor. Din nou. Dacă la cartofii grecești vă recomandam griș, la aceștia vă recomand mălai. În același scop, de a face exteriorul cartofilor cât mai crocant. Nu durează mai mult de o oră gătirea lor în cuptor....