27.2 C
Bacau

Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamț a ajuns la Bacău

De stiut!

Precista Bacau

În dimineața zilei de vinerti, 8 august a.c., credincioșii băcăuani s-au adunat în Curtea Domnească din Bacău. Cu flori, busuioc şi lumânări în mână, ei au așteptat cu smerenie, evlavie și rugăciune sosirea Icoanei Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ. De 15 ani, la Biserica ,,Precista”, ctitorie a Sfântului Voievod Ştefan cel Mare, în apropierea hramului, Sfânta Icoană a Maicii Domnului, cunoscută ca Icoana ,,cu trei mâini”, vine să-i întâlnească pe băcăuanii aflaţi în căutarea milei și ajutorului Preasfintei Treimi.

,,An de an, cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, precum și a PS Părinte Episcop Ioachim Băcăuanul, ne îngrijim de această binecuvântată întâlnire”, a subliniat preotul Constantin Tomozei, parohul bisericii ,,Precista” din Bacău.

Tineri şi bătrâni au întâmpinat Icoana Sfântă, petrecând-o către locul de cinste rezervat în faţa altarului, cântând imnuri de slavă. Preoţii sfântului lăcaș, împreună cu cei doi ieromonahi care au însoţit-o pe drumul de la Mănăstirea Neamţ, au citit rugăciunile Acatistului Adormirii Maicii Domnului. Apoi, pelerinii s-au închinat în faţa icoanei şi a raclei cu moaştele Sfântului Cuvios Simeon cel din Muntele Minunat, fiecare purtându-şi rugăciunile şi nădejdea în Dumnezeu.

,,E un pelerinaj pe care-l fac an de an, de când Bunul Dumnezeu a binevoit ca Sfânta Icoană să poposească şi la noi”, a mărturisit o femeie între două vârste, strângând la piept o carte de rugăciuni.
De asemenea, duminică, 10 august, credincioşii Parohiei ,,Precista” l-au primit în sânul lor pe ierarhul locului, PS Părinte Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, care a oficiat Sfânta Liturghie, însoţit de un sobor de preoţi și diaconi.

Icoana Maicii Domnului de la Mănăstirea Neamţ va sta în mijlocul băcăuanilor până pe data de 15 august, când se va prăznui hramul bisericii ,,Precista”.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri