Iepure cu arome indiene

111 copyAm găsit la Lidl* carcasă de iepure refrigerat la un preț convenabil: 20 Lei/kg (mai exact, 19,99 Lei/kg :) ). Adus din Ungaria, că românii nu știu să crească iepuri. Am cumpărat două bucăți, să tot fi avut până în 2,5 kg în total, le-am tranșat și apoi le-am congelat. Să fie acolo, să ai pe ce pune mâna. Carnea iepurelui de casă este o carne slabă (are cam 2% grăsime și vreo 22% proteine), are mai puțin colesterol decât carnea de porc, vită sau pui și un conținut energetic redus: 100 cal/100 g (sau 4,19 kJ/kg dacă discutăm în SI). Preparată în mod corespunzător poate căpata și un gust atractiv, făcând-o astfel ideală pentru cei care țin la sănătatea (și silueta) lor. Friptură de iepure la cuptor am mai pregătit. Găsiți poveștile lor aici și aici. De data aceasta am vrut ceva ușor exotic, așa că am marinat carnea într-un mod asemănător celui în care se marinează puiul tikka în bucătăria indiană.

Continuare…