miercuri 28 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt divers„Împreună pentru siguranţa...

„Împreună pentru siguranţa copiilor!” – campanie de prevenire organizata de IPJ Bacau

În această perioadă, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău desfăşoară campania „Împreună pentru siguranţa copiilor!”. Campania este derulată la nivel naţional de Inspectoratul General al Poliţiei Române şi Centrul Român pentru Copii Dispăruţi şi Exploataţi Sexual – FOCUS.

Campania urmăreşte creşterea nivelului de informare pentru părinţi şi copii în ceea ce priveşte modalităţile de prevenire şi intervenţie în cazul dispariţiei de copii şi promovarea numărului european pentru dispariţii de copii – 116000.

Grupul ţintă al campaniei îl reprezintă copii din clasele I-IV şi părinţii acestora.
În cadrul activităţilor sunt promovate sfaturi generale pentru siguranţa copiilor din categoria de vârstă vizată, cu accent asupra prevenirii rătăcirilor, situaţiilor în care sunt abordaţi de către persoane străine, precum și sfaturi pentru situaţiile în care copiii rămân mai mult timp singuri.
Ca materiale suport pentru desfăşurarea activităţilor din şcoli vor fi utilizate și spoturi video. Toate activităţile campaniei vor include o secţiune de informare cu privire la serviciile oferite prin intermediul numărului gratuit 116.000.

Compartimentul de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău a desfăşurat activităţi la Şcoala Gimnazială „Grigore Tăbăcaru” Hemeiuş, Şcoala „I. Simionescu” Hemeiuş în colaborare cu SOS Satele Copiilor, dar şi în şcoli din municipiul Bacău: Şcoala Gimnazială „Miron Costin” şi Şcoala Gimnazială „Octavian Voicu”.

Campania va cuprinde şi informarea elevilor din Şcoala Gimnazială „Nicolae Iorga”, Şcoala „Mihail Sadoveanu”, Şcoala „Dr. Alexandru Şafran”, Şcoala „G.M.Cancicov”, Şcoala „Constantin Platon” şi Şcoala „Alecu Russo”

DACĂ ŢI-A DISPĂRUT COPILUL…

Acţionează imediat dacă crezi că ți-a dispărut copilul:
• Dacă copilul tău lipseşte de acasă, caută în casă, verificând dulapurile, sub paturi, debaralele, pivniţe, subsoluri, sau în oricare alte locuri, unde copilul tău s-ar putea ascunde sau ar putea cădea.
• Dacă tot nu îl găseşti, anunţă imediat unitatea de politie cea mai apropiată sau sună gratuit la numărul de urgenţă 112.
• Dacă a dispărut în timp ce vă aflaţi într-un magazin, anunţă agentul de pază al magazinului respectiv şi chiar personalul magazinului. Apoi, imediat, anunţă cea mai apropiata unitate de politie sau sună la numărul de urgenta 112.
• Când sesizezi evenimentul la Poliţie, comunică numele copilului, data de naştere, înălţimea, greutatea sau oricare alte elemente sau semne particulare de natură să ajute la identificarea de urgenţă a copilului. Anunţă de asemenea, momentul în care ai constatat dispariţia.
• Cere ca numele copilului şi datele de identificare să fie introduse de urgenţă în baza de date cuprinzând copii dispăruţi.

De citit!

Furt calificat: Bărbat de 30 de ani, identificat și reținut de polițiștii din Bacău pentru sustragerea unei geante cu documente și bani

La data de 18 februarie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au desfășurat o acțiune rapidă și eficientă, reușind să identifice și să rețină un bărbat în vârstă de 30 de ani, bănuit de comiterea infracțiunii de furt calificat....

Infracțiuni la regimul circulației rutiere constatate de polițiști

La data de 16 februarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier au depistat un bărbat de 37 de ani, din județul Neamț, în timp ce conducea un autoturism cu numere de înmatriculare provizorii pe DN2-E85, în localitatea Filipești. Din verificările efectuate în...

Reținut de polițiști pentru conducere ilegală: Bărbat din Dărmănești, prins la volan cu permisul suspendat

La data de 16 februarie a.c., polițiștii din Moinești au efectuat o operațiune de rutină pe strada Tudor Vladimirescu din municipiu, care a condus la reținerea unui bărbat în vârstă de 39 de ani, originar din orașul Dărmănești. Conform...