miercuri 17 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulÎn a doua...

În a doua zi de proteste, reprezentanții salariaților S.C. Amurco S.R.L. s-au întâlnit cu prefectul Claudiu-Octavian Șerban

Vineri, 7 iunie 2013, salariații S.C. Amurco S.R.L. au pichetat Instituția Prefectului – județului Bacău, în cea de-a doua zi de proteste.

Prefectul Claudiu-Octavian Șerban s-a întâlnit cu reprezentanții Confederației Naționale Sindicale ”Cartel Alfa”, ai Sindicatului Chimfert Bacău și ai Federației Sindicatului Liber din Chimie și Petrochimie, pentru o nouă rundă de discuții, întâlnire la care a participat și subprefectul Constantin-Dorian Pocovnicu.

Liderii sindicali au prezentat prefectului județului Bacău nemulțumirea salariaților față de lipsa de reacție a forurilor centrale, ca urmare a memoriilor înaintate de Instituția Prefectului-județul Bacău către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Economiei și Ministerul Finanțelor Publice în vederea identificării unor soluții viabile.

De asemenea, au adus la cunoștința reprezentanților Guvernului faptul că, în timpul acestor proteste, 5 lucrători specializați ai societății Amurco au primit oferte de lucru în Franța.

”Suntem un colectiv bun, apreciat de patroni. Dorim să muncim în Bacău. Avem unde munci și avem ce face. Dorim să se amâne aplicarea H.G. 22/2013 pentru un an, așa cum știm că e posibil, perioadă în care sperăm să identificăm împreună cu parlamentarii și guvernanții noștri o soluție. Dorim să ne sprijiniți să ne păstrăm locurile de muncă”, au declarat liderii de sindicat.

Prefectul Claudiu-Octavian Șerban a precizat că sunt cunoscute la nivel central problemele societății Amurco, societate care are printre cei mai buni specialiști în domeniul chimiei și, în acest sens, demersurile administrative, dar și politice, sunt în consens cu demersurile patronatelor și sindicatelor din domeniul chimiei și petrochimiei, pentru a se identifica soluțiile viabile.

”Se fac demersuri pe toate planurile pentru identificarea soluțiilor viabile, astfel încât să nu sufere salariații și familiile acestora și să menținem funcționale societățile producătoare. Cu atât mai mult, cu cât, iată, pe 15 iunie, este programată punerea în funcțiune a sistemului de cogenerare la societatea Amurco, o investiție care să permită funcționarea acesteia la standardele impuse de protecție a mediului. Sunt interesat să susțin forța de muncă autohtonă și capitalul autohton. Memoriile dumneavoastră au ajuns pe masa miniștrilor spre analiză. Acum vă propun ca solicitările dumneavostră să le transmitem și către toate cabinetele parlamentarilor băcăuani și să organizăm o întâlnire la care să participe senatorii și deputații noștri pentru a identifica inițiativele legislative care pot fi dezbătute în Parlamentul României în scopul rezolvării favorabile a situației actuale.

În limita prerogativelor pe care le avem, susținem toate demersurile pe care le faceți și suntem alături de dumneavoastră în acest efort comun pentru salvarea locurilor de muncă”, a declarat prefectul județului Bacău în întâlnirea cu liderii sindicali ai societății Amurco.

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...