22.3 C
Bacau

În așteptarea zăpezii, la pârtia de schi ,,Nemira” se lucrează intens la asigurarea condițiilor optime pentru practicarea sporturilor de iarnă

De stiut!

DSC_0167

Lipsa stratului de zăpadă din stațiunea Slănic-Moldova nu permite încă deschiderea pârtiei de schi ,,Nemira”. Cu toate acestea, datorită temperaturilor scăzute înregistrate în ultimele două zile, între – 5 și -7, grade Celsius (temperaturi la care pot fi utilizate tunurile de zăpadă), administratorul pârtiei folosește deja instalațiile de producere a zăpezii artificiale, pentru pregătirea stratului de bază și asigurarea rezervelor necesare pentru crearea pantelor și umplerea denivelărilor care pot apărea pe parcurs.

După ce se va așterne un strat suficient de omăt, ratracul va intra în acțiune pentru a-l bătători și a crea condițiile optime pentru schi.
Pârtia de schi ,,Nemira” este situată la intrarea în stațiunea balneoclimaterică Slănic-Moldova, la circa 100 de metri de DN 12 B, str. Nicolae Bălcescu nr. 44 C, fiind în administrarea Consiliului Județean Bacău, prin Serviciul Public Județean pentru Promovarea Turismului și Coordonarea Activității de Salvamont Bacău.

Pârtia de schi „Nemira” are o traiectorie cu orientare spre nord , fiind situată la altitudinea maximă de 724, 54 metri (baza superioară) și altitudinea minimă de 484, 54 metri (punctul de plecare).
Are o lungimea pe înclinare de 1. 414 metri, lăţimea medie de 38 metri, o diferenţă totală de nivel de 239, 62 metri şi o pantă medie de 17%, înclinaţie ce o încadrează în categoria pârtiilor uşoare şi, implicit, îi conferă pârtiei un grad de atractivitate deosebit de ridicat.

Pentru asigurarea unor condiţii optime de practicare a schiului şi pentru a veni în întâmpinarea iubitorilor sporturilor de iarnă, pârtia este prevăzută cu: instalaţie de transport pe cablu, instalaţie de înzăpezit artificial, maşină de bătut zăpadă, instalaţie de iluminat pentru nocturnă, parcare auto, serviciu de salvamont s.a.

Pârtia de schi „Nemira” din staţiunea Slănic-Moldova a fost realizată de Consiliul Judeţean Bacău în parteneriat cu Primăria oraşului Slănic-Moldova în cadrul proiectului „Schi Parc Slănic Moldova”, cod SMIS 3393, finanţat prin Programul Operaţional Regional 2007 – 2013, Axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului; DMI 5. 2 – Crearea, dezvoltarea, modernizarea infrastructurii de turism pentru valorificarea resurselor naturale şi creşterea calităţii serviciilor turistice.
Proiectul, prin anvergura investiţiei şi obiectivele realizate, are caracter unicat atât la nivelul aplicantului cât şi al partenerului.

Informații permanent actualizate cu privire la starea pârtiei, programul de funcționare și tarifele aplicate pot fi obținute în timp real, prin accesarea site-ului www.partianemira.ro sau a paginii de Facebook a pârtiei de schi ,,Nemira”.

Romulus Dan BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri