În Bacău au fost precipitații mixte care nu au creat probleme pe drumurile județului

In județul Bacău temperaturile au fost peste norma termică a perioadei, consemnându-se valori minime de aproximativ – 2° C. Cerul a fost în mare parte acoperit și s-a semnalat fenomenul de burniță, care mai apoi s-a transformat în lapoviță și ninsori slabe.

Se circulă în condiții normale pe toate drumurile naționale din județ pe un carosabil umed. S-a acționat cu 10 autorăspânditoare cu lamă.

Nu au fost semnalate evenimente rutiere deosebite.

De asemenea, pe toate drumurile județene se circulă în condiții de iarnă, pe un carosabil uscat, alternând cu zone umede. S-a acționat cu 8 autorăspânditoare cu lamă și 3 încărcătoare frontale.
Sunt asigurate stocurile necesare de material antiderapant și combustibil.

In municipiile și localitățile județului nu au fost semnalate probleme deosebite și funcționează în continuare cele 13 spații amenajate special pentru persoanele fără adăpost unde, în special pe timpul nopții, sunt asigurate condiții de cazare, hrană și asistentă medicală celor aflați în dificultate. In cursul nopții care a trecut au fost cazate 26 persoane la centrul din Bacău și 5 la cel din Moinești.

In contextul avertizării hidrometeorologice nr. 1/07.02.2013 a Administrației Naționale „Apele Române”, care a prognozat pentru data de 08.02.2013, posibile creșteri de niveluri și debite (datorate ploii în combinație cu topirile de zăpadă) pe râurile mici din Bazinul Hidrografic Trotuș –primăriile din localitățile expuse la risc monitorizează cursurile de apă cu eventuale probleme și au luat măsurile necesare, dupa caz.

Nu au fost semnalate în județ probleme deosebite nici în furnizarea utilităților publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea va fi închisă ca aspect și se va răci ușor. In cursul zilei s-au semnalat precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, în special în zona de munte, care însă se vor restrânge treptat ca arie.

Vântul a suflat de la slab la moderat dinspre nord cu unele intensificări până la 55 km/h iar în zona subcarpatică s-a depus un strat nou, subțire de zăpadă, dar care nu a creat probleme deosebite pe căile de acces rutiere ale județului.

Carmen Cioltan
purtător de cuvânt – Instituţia Prefectului judeţului Bacău