In cinstea lui Ion Dragoi

Vineri, 24 iunie  a avut loc la Casa de Cultura “Vasile Alecsandri” Festivalul National de Folclor “Ion Dragoi”, editia a XII-a.

Evenimentul a fost televizat si urmeaza a fi prezentat in emisiunea “Tezaur Folcloric”. Festivalul a avut parte de un auditoriu bogat si antrenant, insa numarul de locuri din sala nu a fost suficient, dat fiind faptul ca multi spectatori au stat in picioare.

Cea de a XII-a editie a debutat cu interpretarea micului violinist Ionut Coman din Bacau, acompaniat de orchestra Ansamblului Folcloric “Busuiocul”. Printre micii interpreti s-au mai numarat si Paula Florescu, Ana Lungu, Malina Avasiloaiei, Irava Teodora.

Cu toate ca festivalul a fost televizat si toate pareau puse la punct, a avut loc o mica neintelegere intre ceea ce interpretau artistii si cel responsabil cu sunetul (reactia acestuia a fost destul de surprinzatoare) ; astfel a avut loc o pauza de cateva minute bune, timp in care interpretii au reusit sa se organizeze. Gazda evenimentului a fost si de aceasta data realizatoarea de televiziune Marioara Murarescu.