marți, decembrie 12, 2023

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată...

Cei mai batrani Homo Sapiens din Europa

Se spune că românii sunt printre...

Cea mai vândută mașină electrică din Europa

Personal, cred că mașinile electrice sunt, deocamdată,...

În judeţul Bacău este monitorizat cursul râului Trotuş

OrasulÎn judeţul Bacău este monitorizat cursul râului Trotuş
- Advertisement -

Administraţia Naţională «Apele Române» a emis o avertizare hidrologică «COD GALBEN» de inundaţii, potrivit căreia, astăzi, 04.04.2013, intervalul orar 10.00-20.00, se vor produce scurgeri importante de pe versanţi, torenţi şi pâraie, creşteri de debite şi niveluri pe râurile din bazinul hidrografic Trotuş.
Având în vedere situaţia creată în zona de sud-vest a ţării, viceprim-ministrul Liviu Dragnea şi ministrul Radu Stroe al Afacerilor Interne au susţinut o videoconferinţă a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, începând cu ora 14.30, în care au fost analizate măsurile impuse pentru prevenirea dar şi combaterea efectelor negative ale precipitaţiilor din ultima perioadă.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău monitorizează permanent evoluţia fenomenelor şi intervine operativ pentru prevenirea producerii efectelor negative ale creşterii debitelor.
Pentru asigurarea unui management adecvat al situaţiilor de urgenţă potenţial generate de fenomenele meteodologice periculoase vizate, au fost activate comitetele locale pentru situaţii de urgenţă în zonele aflate sub incidenţa avertizării hidrologice şi se iau măsurile specifice.

In această perioadă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Bacău efectuează misiuni de monitorizare a cursului râului Trotuş, în următoarele localităţi: Ghimeş Făget, Brusturoasa, Palanca, Agăş, Asău, Comăneşti, Dofteana, Târgu Ocna, Târgu Trotuş, Pârgăreşti, Bogdăneşti, Oneşti, Ştefan cel Mare, Căiuţi, Coţofăneşti şi Urecheşti.

În următoarea perioadă, Serviciul de Avertizare a Vremii anunţă scăderi ale precipitaţiilor pentru judeţul Bacău.

Alte titluri