vineri 12 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulÎn judeţul Bacău...

În judeţul Bacău ninge şi se circulă în condiţii de iarnă

In judeţul Bacău vremea s-a mai răcit faţă de zilele precedente şi temperaturile au înregistrat minime până în jurul valorilor de – 7° C. În cursul nopţii a nins şi s-au înregistrat intensificări ale vântului pe arii extinse care nu au creat probleme deosebite pe arterele de circulaţie ale judeţului.
Pe drumurile naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil acoperit cu zăpadă frământată într-un strat de 1-2 cm, fără a fi semnalate evenimente rutiere deosebite. Se acţionează în prezent cu 12 răspânditoare cu lamă şi două utilaje tip UNIMOG pentru curăţirea carosabilului şi împrăştierea de antiderapant în zonele în care mai apar probleme.

Pe toate drumurile judeţene se circulă de asemeni în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare, în special în zonele de risc la înzăpezire în condiţii de vânt, cu 15 auto cu răspânditor şi lamă, 5 încărcătoare frontale şi 2 buldoexcavatoare – pentru lărgirea drumurilor, îndepărtarea zăpezii de pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

În municipiile, oraşele şi comunele judeţului nu au fost semnalate probleme deosebite până la această oră.

Funcţionează în continuare cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 24 persoane din care 21 la centrul din municipiul Bacău şi 3 la centrul din municipiul Moineşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan).

Se lucrează cu echipe de specialitate ale E-ON pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric.

Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru asigurarea serviciilor medicale necesare persoanelor aflate în nevoie, în special pentru gravide şi dializaţi, fără a se înregistra probleme deosebite.
Atragem atenţia conducătorilor auto ca, pe segmentele de drum cu circulaţie afectată sau îngreunată, să reducă viteza în vederea evitării derapajelor sau altor probleme specifice.

Pentru perioada următoarelor 24 de ore, vremea va rămâne în continuare rece, local geroasă noaptea, va mai ninge pe arii extinse până mâine, iar vântul va avea intensificări de până la 65 km/h.

Cancelaria Prefectului

De citit!

Infracțiuni rutiere constatate de polițiști în trafic

La data de 27 martie a.c., polițiștii Secției 2 Poliție Bacău au depistat în flagrant delict, un bărbat de 38 de ani, din orașul Dărmănești, în timp ce conducea un autoturism pe strada Aleea Parcului din municipiu, aflându-se sub...

Reținut de polițiști după ce a provocat un accident rutier

La data de 26 martie a.c., în jurul orei 20.30, polițiștii Serviciului Rutier Bacău au fost sesizați cu privire la faptul că, pe DN 2F, în localitatea Traian a avut loc un eveniment rutier.               Din primele cercetări a reieșit faptul...

Urmărit internațional pentru viol, depistat de polițiștii de investigații criminale

La data de 27 martie a.c., polițiștii Serviciului Investigații Criminale Bacău au depistat în municpiul Bacău, un bărbat de 41 de ani, din comuna Asău, urmărit la nivel internațional.               Pe numele bărbatului, autoritățile judiciare din Germania au emis un...