18.9 C
Bacau

În judeţul Bacău ninge viscolit, un drum naţional şi o şcoală gimnazială sunt închise

De stiut!

Vineri, 25 ianuarie 2013, de la ora 08.00, a avut loc o videoconferinţă a Comandamentului Naţional de Iarnă coordonta de viceprim-ministrul Liviu Dragnea, pentru a analiza situaţia existentă la această oră în ţară ca urmare a producerii fenomenelor prognozate.

În judeţul Bacău, la această oră, ninge viscolit, în special în partea de sud a judeţului şi se circulă în condiţii de iarnă, drumurile fiind acoperite cu un strat de zăpadă frământată.

Vântul suflă cu viteză de 70 de km/h la rafală, în special în zona de sud a judeţului.

Comandamentul Operaţional Judeţean este activ şi se monitorizează permanent situaţia drumurilor şi evoluţia vremii, sub coordonarea prefectului Claudiu Octavian Şerban şi a subprefectului Constantin Dorian Pocovnicu.

Se acţionează cu 23 de utilaje pe drumurile judeţene şi 20 de utilaje pe drumurile naţionale, în special cu maşini cu lamă şi încărcătoare, pentru degajarea drumurilor de zăpadă şi se împrăştie material antiderapant pe alocuri, unde acest lucru este permis.

Drumul naţional DN 11 A Podu Turcului – Adjud – Bîrlad este închis de la ora 06.00, fără a fi localităţi izolate pe raza judeţului Bacău.

Este închisă o şcoală gimnazială din localitatea Călugăreni, comuna Dămieneşti, unde învaţă 315 copii, de la grădiniţă la clasa a VIII a.

La Moineşti, se lucrează pentru asigurarea alimentării cu curent electric a 180 de familii care sunt deservite de un transformator care a luat foc datorită supraalimentării şi până la orele 14.00 se estimează a fi remediată situaţia.

- Advertisement -

Ultimele stiri