13.9 C
Bacău
miercuri, mai 31, 2023

Pe ce “sol” construim relaţia de cuplu?

Explicaţiile psihologului Laura Maria Cojocaru În acesta viață,...

Totul despre cauciucurile de iarnă

Prin Ordonanţa Guvernului nr. 5/2011 a fost...

Câteva lucruri de făcut înainte de a începe fertilizarea in vitro

Înainte de a începe tratamentul propriu-zis, există...

In judetul Bacau nu sunt drumuri blocate, dar se circula in conditii de iarna

OrasulIn judetul Bacau nu sunt drumuri blocate, dar se circula in conditii de iarna
- Advertisement -

Astăzi, 13.12.2012, a fost analizată din nou de către Comandamentul de iarnă al Comitetului județean pentru situații de urgență Bacău situația drumurilor din județul Bacău și măsurile aplicate pentru deszăpezire.

Potrivit informărilor, a nins pe spatii extinse în timpul primei jumătăți a nopții, s-au mai semnalat și intensificări ale vântului, iar cantitățile de precipitații înregistrate nu au depășit 15 l/mp; temperaturile înregistrate în județ pe parcursul nopții au fost între – 6 și –10 ° C.

Urmare a ninsorilor abundente, în judeţul Bacău, nu sunt drumuri blocate, nu au fost evenimente rutiere deosebite, dar se circulă în condiții de iarnă. Carosabilul este umed pe drumurile naționale, parțial acoperit cu zăpadă frământată de 1-2 cm. Se acționează pentru degajarea drumurilor cu 12 autospeciale cu răspânditor cu lamă, 2 Unimog și material antiderapant.

Pe parcursul nopții s-a lucrat continuu cu utilajele și la această oră se circulă în condiții de iarnă pe un carosabil cu zăpada bătătorită pe toate drumurile județene. S-a acţionat și se acționează în continuare cu 34 auto cu răspânditor şi lamă şi 3 încărcătoare frontale.

La această oră nu există blocaje pe drumurile județene, în schimb, pe 12 drumuri județene circulația este deocamdată îngreunată de stratul de zăpadă care s-a depus în timpul nopții:

DJ 207 F Pădureni – Gura Văii (Buhuși)
DJ 252 D Baraj – Galbeni;
DJ 119 Sărata – Onești;
DJ 252 Soci – Găiceana;
DJ 252 A Recea – Răcătău;
DJ 252 C Corbasca – Gherdana;
DJ 252 B Parincea – Năstăseni – Poieni;
DJ 241 F Lehancea – Giurgiuoana;
DJ 252 B Gioseni – Bazga;
DJ 206 B Rădoaia – Dumbrava;
DJ 118 B Răchitișu – Pădureni;
DJ 219 A Urechești, Sascut, Berești.

In municipiile, orașele și comunele județului nu au fost semnalate probleme deosebite, se acționează și astăzi la curățarea rețelelor stradale de zăpadă și la îmbunătățirea condițiilor de trafic în special în zonele urbane.

Funcționează în continuare cele 13 spații amenajate special pentru persoanele fără adăpost în municipiile și orașele județului, unde în special pe timpul nopții sunt asigurate condiții de cazare, hrană și asistență medicală.

Nu sunt semnalate probleme deosebite vis-a-vis de furnizarea utilităților publice (apă, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 de ore sunt prognozate unele schimbări ale vremii, în sensul că vântul va sufla mai slab iar cerul se va însenina. Temperaturile vor scădea considerabil, minimele urmând să atingă valori de până la minus 15-18° C.

Alte titluri