duminică 14 iulie 2024

.

Ce trebuie să știm...

Tractorul cu două roți este un termen generic folosit în SUA și în...

Cum să îți hidratezi...

Toată lumea folosește o cremă de față în mod regulat, dar tu știi...

Ce lucruri ne sunt...

Indiferent dacă lucrați într-o clădire de birouri sau de acasă, există multe instrumente...

Mic ghid de purtare...

Brățările există de secole. De la versiunile lor primitive făcute din iarbă până...
AcasăOrasulÎn județul Bacău...

În județul Bacău se circulă în condiții de iarnă fără blocaje

În urma ninsorilor căzute până la această oră, în județul Bacău, nu a fost afectată alimentarea cu energie electrică și gaze naturale a populației. Nu sunt probleme nici în asigurarea stocurilor de combustibil la nivelul societăților comerciale.

Se circulă în condiții de iarnă pe toate drumurile din județul Bacău fără a fi înregistrate blocaje iar partea carosabilă este acoperită cu un strat de zăpadă frământată de circa 1-4 cm.

Prefectul Claudiu Octavian Șerban a dispus, în calitatea sa de președinte al Comitetului Județean de Situații de Urgență, intervenția serviciilor de drumuri naționale, județene și locale cu toate utilajele pentru degajarea carosabilului.

Astfel, în cursul nopții trecute și pe toată durata zilei de astăzi, 9 decembrie 2012, pe drumurile naționale, s-au împrăștiat aproximativ 271 tone de material antiderapant și se acționează cu 20 de autospeciale cu răspânditor și lamă. Pe drumurile județene se acționează cu 16 autospeciale cu răspânditor și lamă, 3 încărcătoare, 6 buldoexcavatoare și 5 autogredere. În municipii și orașe se acționează, de asemenea, pentru degajarea carosabilului și a trotuarelor. În municipiul Bacău acționează 10 răspânditoare cu lamă, 7 buldoexcavatoare, 2 autogredere, 10 miniexcavatoare și 8 tractoare cu plug. În municipiul Moinești acționează 3 utilaje cu răspânditor și lamă și 1 buldoexcavator. În municipiul Onești acționează 2 tractoare cu lamă, 1 greder, 1 autocisternă cu lamă și clorură de calciu, 2 utilaje mici, 2 autospeciale cu lamă și 2 buldoexcavatoare.

Circulația a fost îngreunată pe drumul județean 252 A, pe raza comunei Horgești și drumul județean 243 B, între localitățile Parincea și Vultureni.

Echipajele structurilor Ministerului Administrației și Internelor sunt în acțiune și intervin pentru degajarea autoturismelor de pe tronsoanele de drum cu circulație îngreunată, astfel încât să nu fie blocaje care să afecteze cetățenii județului Bacău.

Având în vedere că este ziua desfășurării alegerilor parlamentare, prefectul Claudiu-Octavian Șerban a asigurat prin toate structurile M.A.I. buna funcționare a activității specifice scrutinului în cele 627 secții de votare, fără a fi înregistrate incidente majore.

Deși sunt condiții îngreunate de căderile masive de zăpadă, prezența la urne în județul Bacău este asemănătoare celei de la alegerile parlamentare din 2008, la ora 14.00 înregistrându-se un procent de 20,46% față de 20.56%, media la nivel național.

În perioada următoare, în județul Bacău sunt prognozate căderi de zăpadă până în jurul orei 21.00 iar în zona de munte va continua să ningă și după ora 21.00.

Utilajele vor continua să acționeze pentru degajarea carosabilului, structurile M.A.I. vor supraveghea traficul pentru a asigura ordinea, liniștea publică dar și siguranța secțiilor de votare până și după închiderea urnelor, precum și transportul președinților și locțiitorilor birourilor electorale cu dosarele cuprinzând rezultatele scrutinului, buletinele de vot și materialele specifice procesului electoral către Biroul Electoral Județean și, la întoarcere, către domiciliu.

Direcția de Sănătate Publică, Serviciul de Ambulanță și spitalele din județul Bacău au luat măsuri specifice și acționează pentru monitorizarea și asigurarea tratamentului ori a intervențiilor de specialitate în ceea ce privește gravidele și persoanele dializate ori cazurile de urgență medicală, până la această oră nefiind înregistrate situații deosebite.

Instituțiile responsabile cu asigurarea energiei electrice și agentului termic, de asemenea, dispun de toate resursele pentru a asigura alimentarea populației și agenților economici, precum și de echipaje active pentru intervenții rapide în caz de avarii.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...