duminică 14 iulie 2024

.

Cum alegem o baterie...

Alegerea unei baterii de bucătărie este dificilă. Diversitatea de stiluri, materiale și finisaje...

Principalele probleme pe care...

Nu toată lumea are bani pentru o mașină nouă, mai ales dacă sunt...

Mici secrete ale întreținerii...

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular, îndrăgit de mulți șoferi datorită designului...

Rolul fibrinogenului și impactul...

Sănătatea noastră este un tablou complex, iar fiecare piesă a acestui puzzle contribuie...
AcasăOrasulÎn judeţul Bacău...

În judeţul Bacău se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile şi este cod galben de ceaţă

In judeţul Bacău s-au înregistrat în continuare temperaturi scăzute, cu valori minime de aproximative – 14 ° C. Ninsorile au încetat şi vântul mai suflă slab la moderat, local cu intensificări de până la 40 km/h. In această dimineaţă este cod galben de ceaţă cu vizibilitate 50-200 m, inclusiv pe E 85 şi drumurile naţionale şi judeţene adiacente.

Se circulă în condiţii de iarnă pe toate drumurile naţionale din judeţ pe un carosabil uscat alternând cu porţiuni acoperite cu zăpadă bătătorită.

Se acţionează în continuare cu 7 răspânditoare cu lamă, pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant în zonele de risc expuse vântului şi formării poleiului.

Pe majoritatea drumurilor judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită. Rămân, în continuare, drumuri cu circulaţie mai îngreunată şi datorită vântului de astă noapte care a creat, pe alocuri, suluri de zăpadă:

DJ 201F: Ilieşti Pădureni
DJ 206B: Rădoaia-Dumbrava
DJ 252: Soci – Găiceana
DJ 119A: Sascut-Urecheşti
DJ 252F: Viforeni-Bărtăşeşti

Se acţionează în continuare pe ansamblul judeţului cu 15 auto cu răspânditor şi lamă, 4 autogredere, 4 buldoexcavatoare, 4 Wolle, 3 autofreze şi 5 încărcătoare frontale, un trailer, un auto – pentru curăţarea carosabilului şi împrăştierea de material antiderapant.

In municipiile şi localităţile judeţului se lucrează pentru degajarea drumurilor fără a fi semnalate probleme deosebite. Cele 13 spaţii funcţionează în continuare, fiind amenajate special pentru persoanele fără adăpost, unde, mai ales pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In cursul nopţii care a trecut au fost cazate 28 persoane la centrul din Bacău şi 3 la cel din Moineşti.

Nu au fost semnalate în judeţ probleme deosebite privind furnizarea utilităţilor publice (apă, căldură, curent electric, gaz metan).

Pentru perioada următoarelor 24 ore vremea se va mai încălzi uşor, iar vântul va sufla de la slab la moderat. Spre seară sunt posibile local ninsori slabe.

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...