vineri 12 iulie 2024

.

Ce trebuie să avem...

Vine iarna, vine frigul, ai nevoie de o geacă să-ți țină cald. Să...

Ce nu trebuie să...

Tapetul poate transforma total o cameră. Are puterea de a schimba aspectul adăugând...

Modul corect pentru a-ți...

Spălatul pe cap nu e chiar așa de simplu cum ne-am imagina. În...

Cum a apărut ideea...

Un salariu minim este cea mai mică remunerație pe care angajatorii o pot...
AcasăOrasulÎn judeţul Bacău...

În judeţul Bacău se circulă îngreunat şi pe două drumuri naţionale se circulă până la limita de judeţ

În urma căderilor de zăpadă din ultimele ore, pe toate drumurile din judeţ se circulă în condiţii de iarnă, mai îngreunat pe trei tronsoane de drumuri judeţene şi restricţionat până la limita de judeţ pe două drumuri naţionale.

Astfel, DN 11A Adjud – Podu Turcului este deschis circulaţiei doar pentru riverani iar pe porţiunea Podu Turcului – Bârlad drumul este închis la cererea SDN Bârlad, datorită unor blocaje existente după localitatea Podu Turcului, înspre Bârlad. Datorită viscolului, intervenţia utilajelor este îngreunată. Este închisă circulaţia la Dragomireşti pe DN 2F, înspre Vaslui, întrucât pe o porţiune de drum aferentă judeţului Vaslui sunt semnalate o serie de blocaje până la localitatea Blejca. Prefectul judeţului Bacău Claudiu-Octavian Şerban a dispus în cursul nopţii trecute deplasarea unei autofreze în zonă. În prezent se lucrează în prezent cu 2 autofreze, în cursul zilei de astăzi circulaţia urmând a fi redeschisă.

Circulaţia este îngreunată (se circulă pe alocuri pe un singur fir) pe patru drumuri judeţene:
– DJ 252 A: Horgeşti – Răcătău
– DJ 252D: Ocheni – Găiceana – Soci
– DJ 119A: Conteşti – Urecheşti, Sascut – Bereşti
– DJ 119 H: de la DN2 – sat Faraoani

În cursul nopţii, un tir care transporta pal pe DN 11 Bogdăneşti – Oneşti s-a răsturnat blocând pentru o oră circulaţia pe ambele sensuri. Circulaţia a fost reluată, începând cu ora 21.30, doar pe un singur fir, echipele ISU acţionând pentru restabilirea situaţiei în zonă.

Cele 13 spaţii amenajate special pentru persoanele fără adăpost funcţionează în municipiile şi oraşele judeţului unde, în special pe timpul nopţii, sunt asigurate condiţii de cazare, hrană şi asistenţă medicală celor aflaţi în dificultate. In noaptea care a trecut au fost cazate un număr de 26 persoane din care 22 la centrul din municipiul Bacău şi 4 la centrul din municipiul Moineşti.

Nu sunt semnalate în judeţ probleme deosebite în ceea ce priveşte furnizarea utilităţilor publice (apă, curent electric, gaz metan). Izolat, la Racova, în cursul nopţii, au fost înregistrate căderi de tensiune care au fost soluţionate operativ de către echipele de specialitate ale E-ON. Acestea acţionează pentru asigurarea căii de acces la transformatoarele medii de tensiune pentru a nu fi probleme în asigurarea curentului electric.

Direcţia de Sănătate Publică, Serviciul Judeţean de Ambulanţă, Inspectoratul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, acţionează pentru asigurarea serviciilor medicale necesare persoanelor aflate în nevoie, în special pentru gravide şi dializaţi, fără a se înregistra probleme deosebite. În două situaţii a fost necesară intervenţia echipelor ISU pentru asigurarea căii de acces şi eliberarea drumului pentru ambulanţele care transportau persoane cu afecţiuni bronşice la spital, din zonele Corbasca şi Podu Turcului.

Pe tronsoanele de drum afectate sunt filtre de poliţie pentru a direcţiona autovehiculele aflate în circulaţie.

Situaţia este monitorizată permanent de către Comandamentul de iarnă, cu intervenţii operative dispuse de preşedintele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, prefectul Claudiu Octavian Şerban, prioritatea constând în salvarea şi protecţia vieţilor omeneşti, asigurarea căilor de acces, utilităţilor, alimentelor şi serviciilor medicale necesare.

Pe drumurile naţionale se intervine cu 3 autofreze,18 autobasculante cu răspânditoare şi lamă, 2 utilaje tip UNIMOG, 5 excavatoare şi buldoexcavatoare, 4 încărcătoare frontale tip volă, iar pe drumurile judeţene se acţionează cu 2 autofreze, 15 autobasculante cu răspânditor şi lamă, 2 încărcătoare frontale tip volă, 3 autogredere şi 3 buldoexcavatoare.

Atragem atenţia conducătorilor auto ca, pe segmentele de drum cu circulaţie afectată sau îngreunată, să reducă viteza în vederea evitării derapajelor sau altor probleme specifice.

Pentru perioada următoarelor 24 ore, vremea va rămâne în continuare rece, local geroasă noaptea, ninsorile vor înceta, iar vântul va mai scădea în intensitate – până la max. 50 km/h. In intervalul orar 11,15 – 14,15, a fost instituit codul galben de ninsoare şi vânt pe arii izolate din judeţ şi s-au luat deja măsurile impuse.

Cancelaria Prefectului

De citit!

Intervenție pentru lichidarea unui incendiu produs la o gospodări din municipiul Moinești

În cursul nopții trecute, pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Moinești au fost solicitați să intervină în municipiul Moinești, cartier Văsiești, în urma unui apel primit pe SNUAU 112 care anunța producerea unui incendiu la o casă de...

Incendiu devastator în comuna Măgirești: O femeie și-a pierdut viața

În această dimineață, pompierii militari au fost solicitați să intervină de urgență în comuna Măgirești, sat Prăjești, pentru a localiza și lichida un incendiu violent care a cuprins o casă de locuit de tip P.Trei autospeciale de stingere și...

Reținut de polițiștii din Moinești după ce, băut la volan, a provocat accident rutier mortal

La data de 19 iunie a.c, un bărbat de 56 de ani din comuna Zemeș, în timp ce conducea un autoturism pe strada Lucăcești din localitate, a pătruns pe trotuarul din partea stângă a direcției de mers și a...