joi, noiembrie 30, 2023

Câteva sfaturi pentru creșterea puilor de carne

Ouăle provin de la găini crescute special...

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile...

În judeţul Bacău sunt patru localităţi din mediul rural fără medici de familie şi alte 27 cu deficit

ActualitateÎn judeţul Bacău sunt patru localităţi din mediul rural fără medici de familie şi alte 27 cu deficit
- Advertisement -

Ministrul Sănătăţii Sorina Pintea a răspuns interpelării formulate de către deputatul PSD Elena Hărătău, ce a avut ca obiect asigurarea asistenţei medicale primare în judeţul Bacău.

“În prezent, sute de localităţi din România nu dispun de niciun serviciu medical, aşa cum bine ştiţi şi dumneavoastră. Densitatea cadrelor medicale raportate la populaţia ţării este încă departe de pretenţiile unui stat european, iar între judeţe se manifestă diferenţe uriaşe. Situaţia cea mai îngrijorătoare se înregistrează în ceea ce priveşte asigurarea asistenţei medicale primare, mai ales în zona rurală. Această circumstanţă deloc îmbucurătoare a fost perpetuată de-a lungul timpului din mai multe cauze, între care închiderea unităţilor sanitare, slaba dotare a celor existente, precum şi exodul masiv din ultimii 30 de ani a cadrelor medicale”, a subliniat deputatul băcăuan, în documentul parlamentar oficial înaintat conducerii Ministerului Sănătăţii.

În ceea ce priveşte întrebarea parlamentarului PSD despre diferenţa dintre judeţul Bacău şi celelalte judeţe ale României din punct de vedere al serviciilor medicale oferite populaţiei, ministrul Sănătăţii a răspuns că “pachetul de servicii de bază acordat în cadrul sistemului de asigurări sociale de sănătate este acelaşi pentru toţi asiguraţii”.

Referitor la întrebarea Elenei Hărătău cu privire la numărul de localităţi fără medici de familie sau cu deficit, ministrul Sănătăţii a precizat că în judeţul Bacău există patru localităţi din mediul rural fără medici de familie, şi, de asemenea, 21 de localităţi rurale şi şase urbane cu deficit de medici de familie. La nivel naţional, există 183 de localităţi din mediul rural fără medici de familie, precum şi alte 463 de unităţi administrativ teritoriale cu deficit.

Alte titluri