duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversÎn minivacanța de...

În minivacanța de Revelion polițiștii băcăuani vor fi la datorie

Polițistii Inspectoratului de Poliție Județean Bacău vor fi la datorie pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică cu ocazia sărbătoririi Anului Nou

Obiectivul principal al dispozitivelor de ordine publică ce vor acţiona în această perioadă îl reprezintă menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică la nivelul tuturor localităţilor, precum şi prevenirea şi descurajarea faptelor antisociale.

Cu ocazia sărbătoririi Anului Nou, activităţile de menţinere a ordinii şi siguranţei publice vor fi realizate, zilnic, de peste 270 de poliţişti, dintre care 190 de ordine publică, 54 rutieri și 27 de la alte structuri.

Poliţiştii băcăuani vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Vor fi avute în vedere manifestările publice (concerte, spectacole de datini si obiceiuri de iarnă, focuri de artificii), preconizate a se desfăsura în această perioadă, precum si fluența traficului rutier spre zonele de interes turistic

Agenții de poliție rutieră vor fi prezenți pe principalele artere rutiere, în punctele cu risc ridicat de accidente şi la orele cu trafic intens, în vederea fluidizării circulaţiei şi prevenirii evenimentelor rutiere; de asemenea, vor fi intensificate controalele şi activităţile specifice, pentru limitarea excesului de viteză şi pentru depistarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice.

PENTRU MINIVACANŢA DE REVELION, INSPECTORATUL DE POLIŢIE JUDEŢEAN BACĂU, VĂ RECOMANDĂ:

– dacă plecaţi de la domiciliu, verificaţi dacă aţi asigurat toate căile de acces în locuinţă!
– rugaţi un vecin să vă supravegheze locuinţa dacă plecaţi pentru câteva zile!
– dacă observaţi persoane suspecte nu ezitaţi si anunţaţi poliţia la numărul unic de urgenţă 112!
– în zonele aglomerate, gen supermarket-uri, magazine, târguri, bazaruri, fiţi atenţi la posete, genţi, mai mult decât la sacosele cu cumpărături!
– nu lăsaţi la vedere în autoturisme bunuri de valoare, sacosele cu cumpărături ţineţi-le în portbagajul maşinii!
– atenţie la circulaţia pe drumurile publice. Respectaţi limitele de viteză pe sectoarele de drum pe care le parcurgeţi, nu efectuaţi depăşiri riscante şi nu conduceţi autoturismele dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
-în condiţiile unui carosabil umed, adoptaţi o manieră calmă de pilotare, evitând bruscarea comenzilor vehiculului.
– rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, efectuaţi fiecare manevră numai după o temeinică asigurare şi evitaţi, pe cât posibil, efectuarea manevrelor de depăşire, care se dovedesc extrem de periculoase.
– aprindeţi luminile de întâlnire ale autovehiculului pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege, iar sistemul de ventilaţie-dezaburire a parbrizului şi lunetei maşinii, trebuie să funcţioneze impecabil.
– când ceaţa reduce vizibilitatea sub 100 de metri, conducătorii de vehicule au obligaţia să circule cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi sau 50 de km/h în afara localităţilor. Această viteză permite oprirea în condiţii de siguranţă, atunci când apare o situaţie de pericol. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...