vineri 19 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaIn spiritul lui...

In spiritul lui Bacovia de zilele Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”

In perioada 26-27 mai ,Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” implineste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie vor avea loc activitati culturale si sportive la care sunt invitati sa participe toti elevii liceului impreuna cu profesorii lor. Aceste activitati au ca scop aplicarea creativitatii si colaborarea eficienta a elevilor.

In acest an zilele liceului aduc ceva nou, si anume organizarea unui concurs national de creatie. “Anul Bacovia” este marcat de Concursul National de Creatie “George Bacovia” ce se incadreaza in domeniul cultural-artistic, respectiv literatura si teatru.

Activitatile propuse a se desfasura in data de 26 mai sunt: concurs de machete “Casa memoriala Bacovia”, concurs de recitari din creatia poetului, monografia poetului George Bacovia (concurs multimedia), concurs transdisciplinar “Anotimpurile” (ciclul primar si gimnazial), concurs de pictura si desen cu tema “Harta subiectiva a poeziei preferate din creatia lui George Bacovia”, concurs de poezie, proza, traduceri, eseu, fotografie cu tema “ Note de primavara”, concurs multimedia “Povestea poemului Nervi de primavara” ( realizarea unui film).

Asadar, concursul se adreseaza unei categorii vaste de elevi, iar temele pot fi redate inr-o varietate de forme si structuri. Ziua de 26 mai va fi cu siguranta una dedicata operei lui George Bacovia.

De citit!

Bacaul face performanta

 CSS Bacau - atletism se bucura de performante si la categoria copii. Echipa de stafeta-fete, la proba 4x200 a obtinut in acest an aurul la nationalele de la Bucuresti. Tot in acest an clubul a mai inregistrat un rezultat...

Libraria Alexandria – gazda feminitatii romanesti

Marti, 24 mai, Libraria Alexandria din Arena Mall a fost gazda unei lansari de carte initiate de Monica Tatoiu: al doilea volum “Cele 4 dimensiuni ale feminitatii romanesti”.Evenimentul a avut loc intr-un cadru restrans, iar participarea, spre surprinderea multora...