18.9 C
Bacau

In spiritul lui Bacovia de zilele Colegiului National “Gheorghe Vranceanu”

De stiut!

In perioada 26-27 mai ,Colegiul National “Gheorghe Vranceanu” implineste 50 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie vor avea loc activitati culturale si sportive la care sunt invitati sa participe toti elevii liceului impreuna cu profesorii lor. Aceste activitati au ca scop aplicarea creativitatii si colaborarea eficienta a elevilor.

In acest an zilele liceului aduc ceva nou, si anume organizarea unui concurs national de creatie. “Anul Bacovia” este marcat de Concursul National de Creatie “George Bacovia” ce se incadreaza in domeniul cultural-artistic, respectiv literatura si teatru.

Activitatile propuse a se desfasura in data de 26 mai sunt: concurs de machete “Casa memoriala Bacovia”, concurs de recitari din creatia poetului, monografia poetului George Bacovia (concurs multimedia), concurs transdisciplinar “Anotimpurile” (ciclul primar si gimnazial), concurs de pictura si desen cu tema “Harta subiectiva a poeziei preferate din creatia lui George Bacovia”, concurs de poezie, proza, traduceri, eseu, fotografie cu tema “ Note de primavara”, concurs multimedia “Povestea poemului Nervi de primavara” ( realizarea unui film).

Asadar, concursul se adreseaza unei categorii vaste de elevi, iar temele pot fi redate inr-o varietate de forme si structuri. Ziua de 26 mai va fi cu siguranta una dedicata operei lui George Bacovia.

- Advertisement -

Ultimele stiri