22.8 C
Bacau

ÎN STAȚIUNILE BĂCĂUANE VOR FI REINTRODUSE TRATAMENTELE CU GEROVITAL, SUPRANUMIT ȘI ,,ELIXIRUL TINEREȚII”

De stiut!

bex 1

Celebrul tratament împotriva îmbătrânirii brevetat de medicul român dr. Ana Aslan și devenit un brand românesc recunoscut în toată lumea, va reveni din nou în actualitate. Este vorba de Gerovital și derivatele acestuia, de tratamentul anti-îmbătrânire beneficiind de-a lungul anilor mari personalități precum Charles de Gaulle, Iosip Broz Tito, Indira Ghandi, Marlene Dietrich, John. F. Kennedy, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Pablo Picasso, Salvador Dali etc.

Anunțul a fost făcut la Târgul de Turism al României (desfășurat la Romexpo între 13-16 martie a.c.), de către Nicu Rădulescu, președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR).

Acesta a declarat că primul pas va fi făcut începând cu luna viitoare, când va fi demarat un proiect-pilot în stațiunea Băile Tușnad. Inițiativa aparține OPTBR și Asociației Române de Turism Medical, care au încheiat un protocol cu casele de asigurări de sănătate din străinătate pentru decontarea tratamentului turiștilor care se vor arăta interesați de cura cu miraculosul Gerovital.

De asemenea, s-a încheiat și un contract cu Institutul de Geriatrie ,,Ana Aslan” care va asigura pe lângă produsele geriatrice marca Ana Aslan, și medicii specialiști în geriatrie, iar OPTBR-ul, cazarea și masa turiștilor care se vor trata în stațiunile balneare din România, printre care se vor înscrie și cele două din județul Bacău: Slănic-Moldova și Târgu-Ocna.

Într-un articol de presă referitor la acest aspect se spune: ,,E lesne de înțeles cum acest tratament minune a dus faima României peste tot în lume, dar mai greu de înțeles este cum s-a putut ca după 1990, autoritățile competente care s-au perindat pe la cârma țării, să lase ca acest brand să se piardă în uitare”. Aș spune că din contră, sunt foarte ușor de înțeles factorii din care cauză totul a fost dat uitării după 1990 și în acest domeniu, ca de fapt în mai toate: incompetența, dezinteresul, corupția, birocrația, privatizările eșuate, legislația ineficientă… Dar, se pare că în sfârșit, lucrurile încep să se miște după aproape 25 de ani de tăcere, iar punerea în aplicare a acestui proiect va produce însemnate beneficii materiale stațiunilor balneare, prin creșterea numărului de turiști, printre care se vor număra și circa 10.000 de străini, potrivit estimărilor inițiatorilor acestui important demers.

România dispune de un potenţial turistic bine structurat, complex şi de calitate, nu doar în ceea ce priveşte tratamentul balnear al diferitelor afecţiuni și prevenirea acestora, dar şi în cel adresat întreţinerii și menținerii frumuseții. Totodată, România deține circa. 1/3 din resursele de ape minerale europene, precum şi resurse minerale unice sau foarte puţin răspândite pe plan european; mofete în zona Carpaţilor Orientali, nămoluri sapropelice (Lacul Sărat,Techirghiol); climat temperat continental, adecvat pentru tratamentele terapeutice, incluzând arii cu un bioclimat tonic, sedativ, marin şi de salină; factori naturali cu valoare terapeutică şi calitate fizico-chimică de cură similari sau superiori faţă de alte staţiuni balneare din lume.

Potrivit datelor statistice, în România există în prezent circa 160 de staţiuni şi localităţi balneare care deţin resurse minerale de cură balneară din care 15% sunt staţiuni balneare de interes naţional, celelalte fiind de interes local.Turismului balnear ocupă locul doi în oferta turistică a României deţinând circa 15,4% din capacitatea de structuri turistice pe ţară.

ROMULUS DAN BUSNEA

- Advertisement -

Ultimele stiri