duminică 23 iunie 2024

.

De ce aveți nevoie...

Unele persoane petrec mult timp în bucătărie. Pentru a găti, desigur, dar și...

Mașina electrică, mult marketing...

Probabil ați aflat că Anglia va interzice peste vreo zece ani înmatricularea mașinilor...

Ruptura musculară și Terapia...

În lumea sportului și a activităților fizice intense, leziunile musculare, în special ruptura...

Creșterea gradului de siguranță...

În contextul creșterii criminalității și al nevoii sporite de siguranță, proprietarii de locuințe...
AcasăOrasulInaugurarea și sfințirea...

Inaugurarea și sfințirea Centrului de zi „Dominic Savio”

Fundația „Sfântul Ioan Bosco” vă invită vineri, 24 MAI 2013, cu ocazia Sărbătorii „Sfânta Fecioară Maria, Ajutorul Creștinilor” la inaugurarea și sfințirea Centrului de zi „Dominic Savio”. Evenimentul va avea loc la sediul Fundației „Sfântul Ioan Bosco” din strada Tazlăului nr. 9, Bacău.

Totul va debuta cu Sfânta Liturghie de sfințire a Centrului de zi „Dominic Savio” ce va fi celebrată la Parohia Romano-Catolică „Fericitul Ieremia” (Cartierul Nord) începând cu ora 18.00 și va fi oficiată de Preasfințitul Cornel Damian, episcop de București. Vor participa la eveniment preoți din Congregația Salesiană din Constanța și Chișinău, preoți din zona Bacăului, educatori, profesori și animatori socio-educativi, voluntari în cadrul centrului, părinții și copiii beneficiari ai serviciilor centrului de zi.
După celebrarea Sfintei Liturghii, în jurul orei 18,45 se va pleca în procesiune spre locul de inaugurare aflat în incinta Oratoriului don Bosco, inaugurarea și sfințirea fiind urmate de un moment de sărbătoare.

Centrul de zi „Dominic Savio” prin obiectivele si activitățile sale oferă servicii de incluziune socială pentru copiii și tinerii defavorizați din Municipiul Bacău în vederea prevenirii abandonului școlar și a situațiilor de risc de marginalizare socială.
În cadrul Centrului de zi, copiii cu vârstele cuprinse între 7-14 ani beneficiază de activități educaționale (asistență în pregătirea temelor, lectură și educație morală și civică), activități recreative (muzică, dans, teatru, pictură), consiliere psihologică, asistență socială si de o curte reamenajată destinată activităților in aer liber. De asemenea pentru tineri sunt oferite servicii specializate de consiliere, orientare și formare profesională.

Părinții care doresc și sunt interesati să își înscrie copiii la activitățile desfășurate în cadrul Centrului de zi „Dominic Savio” pentru anul scolar 2013-2014 sunt așteptați la sediul fundației.

De citit!

Reținere efectuată de polițiști, într-un dosar penal de infracțiuni contra persoanei

Polițiștii din cadrul Secţiei 4 Poliţie Rurală Podu Turcului s-au sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunii de lipsire de libertate și au documentat activitatea infracțională a doi bărbați, din comuna Motoșeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă...

Polițist băcăuan, ghid pentru o expediție în Africa

În perioada 25-30 mai a.c, un polițist din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău s-a alăturat unei echipe de 23 de români care au participat la o expediție montană ce a avut ca obiectiv atingerea vârfului Uhuru Peak, de...

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...