Încă o zi importantă pentru România și pentru viitorul ei…

De-a lungul anilor am studiat și analizat la rece fenomenul politic românesc, așa cum este el, cu bune și rele. În ultima perioadă, cu mai multe rele, mai ales din partea opoziției, care nu a făcut altceva decât să atace alianța aflată la putere în modul cel mai agresiv, mai necinstit și mai plin de fake-news-uri (știri false), de prezentări ale acesteia tot mai eronate, care au condus la deformarea percepției asupra realităților românești. Bineînțeles, pentru cei care nu pun accent pe adevăr, pe argumentele însoțite de documente, mărturii, declarații, care de regulă se caută și se obțin din mai multe surse fiabile de informație, până a fi probate, dovedite.
Pentru mulți însă, astfel de proceduri sunt greoaie, necesită timp și răbdare, așa că se lasă în voia manipulărilor de tot felul, fiind atrași de titlurile și conținuturile unor materiale / talk-show-uri din mass-media, în cele mai multe cazuri, abracadabrante, senzaționaliste, dar total nocive gândirii și conștiinței.

Nu doresc să insist asupra unui astfel de subiect despre care am scris în mai multe rânduri, nici despre mecanismele prin care opoziția, ajutată de reprezentanți ai ,,societății civile” (în genere ONG-urile sorosiste), încearcă să pună mâna pe putere și prin alte metode, specifice ,,corectitudinii politice” (noua ideologie marxistă), adică prin infiltrare și presiune, de sus (la nivelul liderilor politici) și de jos (la nivelul străzii), fapte văzute cu ochii liberi și trăite la cald, demonstrate în manifestările din Parlament, sau direct, în mijlocul străzii, acolo unde minorități au încercat să se impună prin multă gălăgie și violență, prin răspândirea urii, platformele lor politice fiind asigurate de o rețea uriașă, extrem de bine organizată și susținută la nivel global de rețeaua sorosistă.
Și mai mult, când un președinte împreună cu gașca lui se identifică cu astfel de atitudini, cu statul paralel, când legea e bună pentru ei doar când e împotriva lui Dragnea și a PSD-ului, când sunt totali impasibili în fața gravelor încălcări ale Constituției de către chiar cei care sunt puși să o apere și să o aplice, când încearcă prin tot felul de tertipuri să trunchieze și să ascundă adevărul, atunci ne aflăm într-o situație nu doar neplăcută, ci de-a dreptul gravă.

Un exemplu? Ni-l dă deputatul Liviu Plesoianu, prin demascarea dublei măsuri a președintelui Klaus Iohannis, care vrea să interzică prin referendum posibilitatea Guvernului de a da ordonanțe de urgență în domeniul Justitiei, după ce în 2016 era total de acord cu ordonanțele Ralucăi Prună. Pe de altă parte, dar în același context, cel al fățărniciei și lipsei demnității, pe vremea când era primar la Sibiu, Iohannis condamna spectacolul catușelor și turnătoriile la UE, dar astăzi este principalul susținător al statului securist și ,,se închină la `Înalta Poartă` de la Bruxelles”.

Din păcate, prin nerespectarea principiilor democratice care stau la baza unui stat de drept, dar și pe baza indiferenței și naivității multora dintre noi s-a ajuns astăzi, la poziția dominantă a unor grupuri de persoane aflate în fruntea unor instituții cheie ale statului, fără ca votul nostru să fi contat în vreun fel….

Așadar, să judecăm drept, să analizăm cu imparțialitate și obiectivitate realizările sau eșecurile politicienilor noștri și să le dăm astăzi un răspuns. La urne…

Voi reveni.

Romulus-Dan BUSNEA