duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateÎncă un sector...

Încă un sector de drum județean pietruit va fi asfaltat!

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ252 C Tătărăști-Corbasca!

Astăzi, sectorul de drum ce urmează a fi modernizat a fost predat constructorului, care va demara începerea lucrărilor.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea şi modernizarea a drumului DJ 252C a fost semnat pe 30 iulie 2017, durata de executie fiind de 30 de luni, 6 luni proiectare şi 24 de luni executie.

După finalizarea procedurilor de licitație, proiectarea s-a realizat în perioada 16.09.2019-16.03.2020.

Valoarea totală a contractului, proiectare plus execuție, este de aproximativ 53 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat şi modernizat are ca punct de plecare satul Drăgeşti din comuna Tătărăşti şi se finalizează în localitatea Marvila, comuna Corbasca, localitățile deservite fiind Drăgeşti şi Gherdana (comuna Tătărăşti), Corbasca, Scărişoara, Marvila (comuna Corbasca).

De această investiţie vor beneficia peste 7.000 de locuitori, din satele menţionate, plus cei aflaţi în tranzit, cu ieşire la drumurile judeţene şi naţionale – Sascut, Adjud, Răcăciuni – Bacău.

Lucrările propuse a se executa sunt de o complexitate deosebită, care constau în lărgirea platformei drumului, supraînălțări şi supralărgiri în curbe, consolidări cu ziduri de sprijin din beton, ziduri din gabioane şi ziduri de sprijin cu piloți forați, fundație de balast şi piatră, două straturi asfaltice, acostamente, șanțuri, rigole, patru poduri reabilitate şi unul construit în totalitate.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...