luni, decembrie 11, 2023

Câteva sfaturi pentru creșterea puilor de carne

Ouăle provin de la găini crescute special...

Bărbații și parfumurile. Când și cum?

Istoric vorbind, aristocrația occidentală a folosit parfumurile...

Încă un sector de drum județean pietruit va fi asfaltat!

ActualitateÎncă un sector de drum județean pietruit va fi asfaltat!
- Advertisement -

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ252 C Tătărăști-Corbasca!

Astăzi, sectorul de drum ce urmează a fi modernizat a fost predat constructorului, care va demara începerea lucrărilor.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea şi modernizarea a drumului DJ 252C a fost semnat pe 30 iulie 2017, durata de executie fiind de 30 de luni, 6 luni proiectare şi 24 de luni executie.

După finalizarea procedurilor de licitație, proiectarea s-a realizat în perioada 16.09.2019-16.03.2020.

Valoarea totală a contractului, proiectare plus execuție, este de aproximativ 53 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat şi modernizat are ca punct de plecare satul Drăgeşti din comuna Tătărăşti şi se finalizează în localitatea Marvila, comuna Corbasca, localitățile deservite fiind Drăgeşti şi Gherdana (comuna Tătărăşti), Corbasca, Scărişoara, Marvila (comuna Corbasca).

De această investiţie vor beneficia peste 7.000 de locuitori, din satele menţionate, plus cei aflaţi în tranzit, cu ieşire la drumurile judeţene şi naţionale – Sascut, Adjud, Răcăciuni – Bacău.

Lucrările propuse a se executa sunt de o complexitate deosebită, care constau în lărgirea platformei drumului, supraînălțări şi supralărgiri în curbe, consolidări cu ziduri de sprijin din beton, ziduri din gabioane şi ziduri de sprijin cu piloți forați, fundație de balast şi piatră, două straturi asfaltice, acostamente, șanțuri, rigole, patru poduri reabilitate şi unul construit în totalitate.

Alte titluri