vineri 20 septembrie 2024

.

Din bucătărie, în spațiul...

Hai că știi despre ce este vorba. Nu se poate să n-ai măcar...

Cum a fost inventat...

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a căldurii și de control al umidității...

O dilemă mereu actuală:...

Sunt profesionișți care încearcă să-și dezvolte o afacere pe cont propriu și clachează....

Sfaturi de la Europol...

Europol este agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii....
AcasăActualitateÎncă un sector...

Încă un sector de drum județean pietruit va fi asfaltat!

S-a dat ordinul de începere a lucrărilor de reabilitare și modernizare a drumului județean DJ252 C Tătărăști-Corbasca!

Astăzi, sectorul de drum ce urmează a fi modernizat a fost predat constructorului, care va demara începerea lucrărilor.

Contractul de finanțare pentru reabilitarea şi modernizarea a drumului DJ 252C a fost semnat pe 30 iulie 2017, durata de executie fiind de 30 de luni, 6 luni proiectare şi 24 de luni executie.

După finalizarea procedurilor de licitație, proiectarea s-a realizat în perioada 16.09.2019-16.03.2020.

Valoarea totală a contractului, proiectare plus execuție, este de aproximativ 53 de milioane de lei. Finanțarea este asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Tronsonul de drum care va fi reabilitat şi modernizat are ca punct de plecare satul Drăgeşti din comuna Tătărăşti şi se finalizează în localitatea Marvila, comuna Corbasca, localitățile deservite fiind Drăgeşti şi Gherdana (comuna Tătărăşti), Corbasca, Scărişoara, Marvila (comuna Corbasca).

De această investiţie vor beneficia peste 7.000 de locuitori, din satele menţionate, plus cei aflaţi în tranzit, cu ieşire la drumurile judeţene şi naţionale – Sascut, Adjud, Răcăciuni – Bacău.

Lucrările propuse a se executa sunt de o complexitate deosebită, care constau în lărgirea platformei drumului, supraînălțări şi supralărgiri în curbe, consolidări cu ziduri de sprijin din beton, ziduri din gabioane şi ziduri de sprijin cu piloți forați, fundație de balast şi piatră, două straturi asfaltice, acostamente, șanțuri, rigole, patru poduri reabilitate şi unul construit în totalitate.

De citit!

Ce trebuie să știe proprietarii de mașini înainte de a-și monta cârligul de remorcare

Montarea unui cârlig de remorcare pe un autovehicul poate părea un proces simplu, dar este important să înțelegi toate aspectele legale și tehnice înainte de a face acest pas. 1. Alegerea cârligului de remorcare potrivit Primul pas este să alegi un...

Bacău: A fost odată Casa de Cultură

Casa de Cultură „Vasile Alecsandri” din Bacău reprezintă un simbol al vieții culturale și artistice din oraș, evocând o nostalgie profundă în inimile celor care au avut privilegiul de a participa la evenimentele organizate acolo de-a lungul decadelor. Situată...

Bolile comune la câini: La ce trebuie să fie atenți proprietarii?

Câinii sunt prieteni loiali și parte integrantă din familie, iar sănătatea lor este o prioritate pentru orice stăpân responsabil. Există multe boli la care câinii sunt predispuși, iar unele dintre ele pot fi prevenite printr-o îngrijire atentă și măsuri...