26.1 C
Bacau

Incendii la Stanisesti si Racaciuni

De stiut!

Pompierii bacauani au intervenit, ieri, la doua incendii care au cuprins stogurile de fan ale unor tarani din judet. Una din interventii a avut la la Stanisesti iar cealalta, la Racaciuni, intr-o zona greu accesibila.

Luni, 10 decembrie 2012, la ora 12.13, un echipaj din cadrul Gărzii de Intervenţie Podu Turcului a fost solicitat să intervină în comuna Stănişeşti, sat Beneşti, pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un adăpost de animale cu pereţii din paiantă şi lemn şi acoperiş cu astereală din lemn şi învelitoare din tablă, aparţinând lui C. G., în vârstă de 56 de ani.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă scurtcircuit electric produs la un cablu electric defect sau neizolat corespunzător, au ars aproximativ 40 mp acoperiş adăpost de animale şi circa 2 tone plante furajere.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Stănişeşti.

Tot luni, la ora 21.17, un echipaj din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bacău a intervenit în localitatea Răcăciuni pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o fânărie amplasată în aer liber, în gospodăria lui R. I., în vârstă de 81 de ani.

Din cauza terenului impracticabil pentru autospecială, echipajul a parcurs pe jos o distanţă de aproximativ 500 de metri, până la locul intervenţiei.

În urma incendiului, care a avut drept cauză probabilă utilizarea focului deschis în spaţii deschise, au ars aproximativ 6 tone plante furajere.

Incendiul a fost lichidat în cooperare cu Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Răcăciuni.

- Advertisement -

Ultimele stiri