miercuri, noiembrie 29, 2023

Ce trebuie să știți când alegeți un lănțișor de aur

Alegerea unei bijuterii nu este un lucru...

Cum ne alegem cântarul?

Sunteți o persoană sportivă sau doar îngrijorată...

Incendiul de la Agas a fost localizat dar nu a fost inca stins

Fapt diversIncendiul de la Agas a fost localizat dar nu a fost inca stins
- Advertisement -

În cursul zile de sambata, 26 de pompieri militari cu 5 autospeciale de primă intervenţie şi comandă şi o autospecială pirotehnică au continuat acţiunile de intervenţie pentru lichidarea incendiului de litieră şi vegetaţie uscată din comuna Agăş, punctul Târsogul Mare.

Fortele de interventie au reuşit, în cursul zilei de sambata, localizarea incendiului, îndepărtându-se astfel pericolul extiderii acestuia.

Misiunea de lichidare a incendiului ce a afectat o suprafață de aproximativ 40 hectare de litieră, cioate şi doborâturi este foarte dificilă din cauza terenului greu accesibil, echipajele de intervenție fiind nevoite să parcurgă pe jos o distanţă de aproximativ 4 km. Mai mult de atât, în zona în care se manifestă incendiul se înregistrează frecvente intensificări ale vântului și nu există surse de apă.

De asemenea, intervenția este îngreunată și din cauza existenței elementelor de muniție rămasă neexplodată, din timpul conflictelor militare. Pentru eliminarea riscului la care sunt expuse forţele de intervenţie, zona este cercetată şi asanată de către echipa pirotehnică din cadrul I.S.U.J. Bacău.

În cele patru zile de misiune au fost ridicate 11 tuburi cartuş de calibru 7,22 mm, 55 tuburi cartuş de calibru 7,92, 77 cartuşe de calibru 7,92, un corp proiectil exploziv calibru 100 mm; un proiectil exploziv calibru 100 mm şi un corp grenadă defensivă fără focos. Muniția a fost transportată în siguranţă şi depozitată în vederea distrugerii.

Și ieri, la acţiunea de stingere a incendiului, in sprijinul pompierilor au venit 25 de angajaţi ai Ocolului Silvic Comăneşti şi sase pompieri civili ai Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Agăş.

Alte titluri