marți 27 februarie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăActualitateÎncep cursurile la...

Încep cursurile la SNPAP

be3

Vineri, 27 septembrie 2013, Ministrul Justiţiei, domnul Robert Cazanciuc, s-a aflat în vizită la Scoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna (SNPAP).

Domnul ministru a vizitat spaţiile destinate şcolarizării şi cazării elevilor. De asemenea, directorul şcolii, comisar şef de penitenciare Vasile Scutaru, a prezentat aspecte referitoare la funcţionarea instituţiei şi la pregătirea deschiderii noului an şcolar 2013 – 2014.

,,În contextul evocat, astăzi, 1 octombrie 2013, porţile instituţiei se deschid pentru a întâmpina cei 200 de tineri care au trecut cu brio etapele concursului de admitere susţinut la începutul lunii septembrie 2013, respectiv 170 bărbaţi şi 30 femei, care şi-au ales o carieră în cadrul sistemului penitenciar. Timp de un an, personalul didactic al şcolii va depune toate eforturile pentru formarea competenţelor teoretice şi practice ale profesiei de agent de penitenciare”, a declarat directorul școlii. De asemenea, sunt aşteptaţi şi cei 10 tineri din Republica Moldova, respectiv o femeie şi 9 bărbaţi, care vor urma cursurile instituției penitenciare de la Târgu-Ocna.

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, între orele 08.30 – 12.00, un grup de 10 minori custodiaţi de Centrul de Reeducare Târgu-Ocna, a participat la activităţi de igienizare şi curăţare a zonelor limitrofe unităţii, în cadrul campaniei ,,Let`s do it, Romania”.

Cei 10 tineri au ecologizat albia râului Trotuş, precum şi zona adăpostului de câini, amenajat pe locul fostei gropi de gunoi a oraşului. Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Primăria oraşului Tîrgu Ocna, care a asigurat uneltele necesare derulării activităţii.

Proiectul ,,Let’s Do It, Romania!” este o acţiune socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi.

În derularea acestei acţiuni este cooptat un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.
,,Participarea minorilor la această campanie a avut ca scop dezvoltarea spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător”, a precizat subcomisar de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtătorul de cuvânt al Centrului de Reeducare Târgu-Ocna.

Romulus Dan Busnea

De citit!

Paradă de datini și obiceiuri de iarnă pe Valea Trotușului

Întreaga vale a Trotușului a îmbrăcat straiele marii sărbători creștine a Nașterii Domnului, Crăciunul.În toată această perioadă și până la finele anului 2017, în localitățile din această frumoasă zonă au răsunat glasurile colindătorilor, într-o atmosferă de de voie...

,,Zilele Orașului Comănești” – Programul complet al manifestărilor

"Zilele orasului Comanesti 2017” (4 - 6 august) încep astăzi, 4 august, la ora 10.30, cu un ceremonial militar-religios închinat eroilor căzuți în Primul Război Mondial, care va avea loc la Cimitirul Internațional al Eroilor din Comănești, cu participarea...

Zilele Orașului Comănești 2017

Un weekend incendiar îi așteaptă pe comăneșteni, care sunt invitați de către oficialitățile locale la o nouă ediție a manifestărilor prilejuite de ,,Zilele Orașului”.Astfel, în cele trei zile de sărbătoare (4 - 6 august), localnicii, dar și cei...