22.3 C
Bacau

Încep cursurile la SNPAP

De stiut!

be3

Vineri, 27 septembrie 2013, Ministrul Justiţiei, domnul Robert Cazanciuc, s-a aflat în vizită la Scoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu-Ocna (SNPAP).

Domnul ministru a vizitat spaţiile destinate şcolarizării şi cazării elevilor. De asemenea, directorul şcolii, comisar şef de penitenciare Vasile Scutaru, a prezentat aspecte referitoare la funcţionarea instituţiei şi la pregătirea deschiderii noului an şcolar 2013 – 2014.

,,În contextul evocat, astăzi, 1 octombrie 2013, porţile instituţiei se deschid pentru a întâmpina cei 200 de tineri care au trecut cu brio etapele concursului de admitere susţinut la începutul lunii septembrie 2013, respectiv 170 bărbaţi şi 30 femei, care şi-au ales o carieră în cadrul sistemului penitenciar. Timp de un an, personalul didactic al şcolii va depune toate eforturile pentru formarea competenţelor teoretice şi practice ale profesiei de agent de penitenciare”, a declarat directorul școlii. De asemenea, sunt aşteptaţi şi cei 10 tineri din Republica Moldova, respectiv o femeie şi 9 bărbaţi, care vor urma cursurile instituției penitenciare de la Târgu-Ocna.

Sâmbătă, 28 septembrie 2013, între orele 08.30 – 12.00, un grup de 10 minori custodiaţi de Centrul de Reeducare Târgu-Ocna, a participat la activităţi de igienizare şi curăţare a zonelor limitrofe unităţii, în cadrul campaniei ,,Let`s do it, Romania”.

Cei 10 tineri au ecologizat albia râului Trotuş, precum şi zona adăpostului de câini, amenajat pe locul fostei gropi de gunoi a oraşului. Acţiunea a fost organizată în colaborare cu Primăria oraşului Tîrgu Ocna, care a asigurat uneltele necesare derulării activităţii.

Proiectul ,,Let’s Do It, Romania!” este o acţiune socială care îşi propune să responsabilizeze autorităţile şi cetăţenii în ceea ce priveşte gestiunea corectă a deşeurilor şi aplicarea legislaţiei de mediu precum şi curăţarea arealelor naturale de pe teritoriul întregii ţări, într-o singură zi.

În derularea acestei acţiuni este cooptat un număr mare de voluntari, cetăţeni şi instituţii publice.
,,Participarea minorilor la această campanie a avut ca scop dezvoltarea spiritului civic, a sentimentului de apartenenţă la societatea civilă, precum şi a sentimentului de responsabilitate faţă de mediul înconjurător”, a precizat subcomisar de penitenciare Nicoleta Triandafil, purtătorul de cuvânt al Centrului de Reeducare Târgu-Ocna.

Romulus Dan Busnea

Previous articleCartofi cu Mozzarella
Next articleTokyo Skytree
- Advertisement -

Ultimele stiri