ÎNCEPE RALIUL MOLDOVEI PAMBAC BACĂU 2014

Raliul Moldovei

Printre cele mai importante și mai urmărite evenimente publice din România se numără și concursurile de automobilism sportiv. Raliul Moldovei Pambac Bacău, cea de a cincea etapă din Campionatul Național de Raliuri Dunlop, propune concurenților în acest an un format compact cu 427, 65 kilometri, împărțiți în unsprezece probe speciale, care se vor desfășurase în cele trei municipii ale județului Bacău (Moinești, Onești și Bacău), la finele acestei săptămâni (25 – 26 iulie).

Desfășurare

În fapt, manifestarea începe în această după-amiază, când are loc înregistrarea participanților și prezentarea oficială a echipajelor care se vor alinia la startul competiției (zona hotelului Decebal din centrul orașului Bacău, unde cei prezenți vor putea urmări concertul lui Radu Captari).
Prima zi, cea de vineri, va avea parcul de service amplasat în premieră pe cel mai mare bulevard din centrul Moineștiului, iar concurenții vor parcurge de două ori proba regină a raliului din imediata apropiere a orașului, în lungime de 26, 22 kilometri. Cu începere de la ora 19.00, atenția pasionaților de boliduri se va îndrepta către municipiul Onești, acolo unde se va desfășura superspeciala în lungime de 1, 6 kilometri, organizată de asemeni în centrul orașului, pe un circuit stradal care cuprinde principalele bulevarde ale acestuia.

Sâmbătă, în cea de-a doua zi a Raliului Moldovei Pambac Bacau, parcul de service va fi amplasat în Bacău, în parcarea centrului comercial ,,Arena Mall”, iar concurenții vor avea de parcurs alte opt probe, împărțite în trei bucle, din care primele două vor fi identice cu treceri pe specialele Hemeiuș, Trebeș și Racova, ultima fiind amplasată în apropierea orașului Buhuși. Raliul Moldovei Pambac Bacău 2014 se va încheia în jurul orei 20.00, o dată cu festivitatea de premiere, urmată de concertul trupei Taxi.
Nume sonore înscrise la startul competiției

Pe lista de înscrieri figurează toate echipajele angrenate în lupta pentru podiumul clasamentului general și al celorlalte clase, la acest raliu urmând să se alinieze două automobile în configurație R 5 ale piloților Marco Tempestini si Edwin Keleti, trei automobile în configurație S 2000 ale piloților Francois Delecour, Simone Tempestini și Dan Girtofan și zece automobile cu tracțiune intregrală, modele precum Subaru și Mitsubishi.

Duelul la clasa automobilelor cu tracțiune pe două roți se va da la Bacău între liderul Adrian Răspopa, care-i va avea ca oponenți pe Raul Badiu și pe Florinel Tincescu, cel din urmă urmând să evolueze în premieră pentru el cât și pentru o etapă de raliuri din România, la bordul unui Peugeot 208 R2. Spectacolul va fi întregit de echipajele de la Cupa Dacia si Cupa Suzuki, competiții monomarcă la care s-au înscris până în prezent șapte, respectiv cinci echipaje.

,,Pentru ediția de anul acesta a Raliului Moldovei Pambac Bacău am estimat că vom avea în jur de 50 de echipaje înscrise. Anul acesta ne așteptăm la o afluență mai mare de spectatori, mai ales pe finalul probei de la Moinești, acolo unde cu 3 kilometri înainte de finish va fi organizată o serbare câmpenească, dar și la Onești, orașul meu natal, unde se va desfășura în premieră superspeciala de vineri”, a spus Adrian Răspopa, organizatorul Raliului Moldovei Pambac Bacău.

Organizatori și parteneri

Raliul Moldovei Pambac Bacău 2014 este organizat de ACS Rally Spirit, sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv, cu sprijinul Consiliului Județean Bacău, Consiliului Local Moinești, Consiliului Local Onești și Consiliului Local Bacău și este susținut de principalii parteneri, companiile Pambac, Comfert, Popasul Trebeș și Simba Invest. Evenimentul este transmis în direct de postul
de televiziune Dolce Sport TV.

ROMULUS DAN BUSNEA