duminică 19 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt divers"Inchisoarea nu este...

“Inchisoarea nu este capat de drum”

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au participat la o activitate preventivă în cadrul campaniei „DEPENDENT DE SPERANŢĂ – ÎNCHISOAREA NU ESTE UN CAPĂT DE DRUM!”

În data de 31.05.2017, ofiţeri din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi conducerea Poliţiei Oneşti au participat la o activitate preventivă în cadrul campaniei „DEPENDENT DE SPERANŢĂ – ÎNCHISOAREA NU ESTE UN CAPĂT DE DRUM!”

La această activitate au participat reprezentanţi ai Penitenciarului Spital Târgu Ocna, cadre şi deţinuţi, reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, precum şi elevi ai liceelor din municipiul Oneşti, cu sprijinul Bibliotecii Municipale Radu Rosetti.

Poliţiştii au prezentat elevilor materiale preventive având ca temă infracţionalitatea în mediul online, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi traficul de fiinţe umane.
Reprezentanţii Penitenciarului Spital Târgu Ocna au prezentat situaţia statistică a consumului de droguri în mediul penitenciar, cauzele consumului de droguri, comportamentul consumatorului de droguri şi problematica deţinuţilor foşti consumatori care sunt custodiaţi la Tg Ocna.

Un moment ce a stârnit un interes deosebit în rândul elevilor a fost prezenţa a două persoane încarcerate, foste consumatoare de substanţe şi infectate cu HIV. Acestea au povestit din situaţiile de viaţă prin care au trecut, momentul când au început să consume substanţe şi ce a determinat acest fapt, cât şi consecinţele familiale şi legale care au decurs din consum.

Întâlnirea materializată în prezentări video şi discuţii interactive a fost apreciată ca un real succes de către participanţi, având în vedere că problemele pe care le întâmpină tinerii pot fi prevenite îndeosebi cu implicarea tuturor factorilor decizionali dintr-o comunitate.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...