sâmbătă, decembrie 2, 2023

Tot ceea ce trebuie să știi destre tichetele cadou

Deși nu sunt bani, tichetele cadou sunt...

Cum să mai scazi din prețul RCA

Prețul asigurărilor auto obligatorii a crescut destul...

“Inchisoarea nu este capat de drum”

Fapt divers"Inchisoarea nu este capat de drum"
- Advertisement -

Polițiștii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bacău au participat la o activitate preventivă în cadrul campaniei „DEPENDENT DE SPERANŢĂ – ÎNCHISOAREA NU ESTE UN CAPĂT DE DRUM!”

În data de 31.05.2017, ofiţeri din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenirea Criminalităţii şi conducerea Poliţiei Oneşti au participat la o activitate preventivă în cadrul campaniei „DEPENDENT DE SPERANŢĂ – ÎNCHISOAREA NU ESTE UN CAPĂT DE DRUM!”

La această activitate au participat reprezentanţi ai Penitenciarului Spital Târgu Ocna, cadre şi deţinuţi, reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău, precum şi elevi ai liceelor din municipiul Oneşti, cu sprijinul Bibliotecii Municipale Radu Rosetti.

Poliţiştii au prezentat elevilor materiale preventive având ca temă infracţionalitatea în mediul online, prevenirea traficului şi consumului de droguri şi traficul de fiinţe umane.
Reprezentanţii Penitenciarului Spital Târgu Ocna au prezentat situaţia statistică a consumului de droguri în mediul penitenciar, cauzele consumului de droguri, comportamentul consumatorului de droguri şi problematica deţinuţilor foşti consumatori care sunt custodiaţi la Tg Ocna.

Un moment ce a stârnit un interes deosebit în rândul elevilor a fost prezenţa a două persoane încarcerate, foste consumatoare de substanţe şi infectate cu HIV. Acestea au povestit din situaţiile de viaţă prin care au trecut, momentul când au început să consume substanţe şi ce a determinat acest fapt, cât şi consecinţele familiale şi legale care au decurs din consum.

Întâlnirea materializată în prezentări video şi discuţii interactive a fost apreciată ca un real succes de către participanţi, având în vedere că problemele pe care le întâmpină tinerii pot fi prevenite îndeosebi cu implicarea tuturor factorilor decizionali dintr-o comunitate.

Alte titluri