EXPRES

COOLTURA

CULINAR

Plăcintă cu resturi de friptură de miel

De vreo câțiva ani, pe masa de Paște, pe lângă obligatoria triadă pască, ouă roșii, cozonac, am pus numai mâncăruri tradiționale. Sau pe-aproape. După...

Salată picantă de ouă cu ton

La români, marile sărbători religioase – Crăciunul și Paștele – au, de regulă, patru faze: Faza I – Postul Mai scurt sau mai lung, postul dinaintea...

Sos de pătrunjel și usturoi

Dacă v-a plăcut varianta asta de sos pentru dovlecei/vinete (legume, în general) la grătar, dar n-ați făcut-o pentru că n-ați găsit semințe de pin,...

Escalop de mânzat în vin alb

Există vreo diferență între escalop și șnițel? Schnitzel (pronunțat așa cum îl scriem noi “șnițel”) este cuvântul german pentru bucata de carne bătută (în vederea subțierii...

DE ȘTIUT