marți, octombrie 3, 2023

Industria alimentară, cel mai dinamic sector economic al județului Bacău

ActualitateAfaceriIndustria alimentară, cel mai dinamic sector economic al județului Bacău
- Advertisement -


Potrivit datelor de bilanț centralizate și analizate la nivelul județului Bacău pentru anul fiscal 2013, în ceea ce privește dinamica profitului față de anul precedent și comparativ cu celelalte domenii de activitate, industria alimentară băcăuană a înregistrat cea mai mare creștere, respectiv cu 107% față de anul 2012.

Indicatori tehnico-economici

În județul Bacău, în 2013 și-au desfășurat activitatea 185 de genți economici în domeniul industriei alimentare, mai puțin cu 15 față de 2012, realizând o creștere a cifrei de afaceri cu 8, 72% față de anul precedent, de la 216, 32 mil. euro la 235, 20 mil. euro în anul 2013, în timp ce profitul brut a crescut semnificativ, de la 4, 38 mil. euro în 2012, la 9, 07 mil. euro în 2013, adică 107%!
În schimb, la nivelul numărului de salariați, s-a înregistrat o scădere de 2, 38% în anul 2013 față de anul 2012, principalul motiv fiind determinat de scăderea numărului societăților comerciale din industria alimentară băcăuană.

Pambac, un brand național

Și ca o exemplificare, Compania Pambac Bacău, este unul dintre cei mai importanți producători naționali de morărit, panificație și paste, aflându-se în ultimii ani pe unul din primele locuri ale industriei alimentare româneşti. Pambac deţine brandurile Pambac, Grania, Gata, Flavora, K7, Puufuuleț – Te pune în Mișcare! și Megafort, cu care ocupă cote de piaţă situate în top 3 naţional, în domeniile paste făinoase, faină, mălai şi comercializează de asemenea, produse industriale de morărit şi amelioratori pentru procesatorii din România.

Pambac este lider local în domeniul panificaţiei şi deţine în Bacău o reţea de 13 magazine alimentare sub brandul Pambac. Și ca o noutate, compania a deschis în Bacău, pe strada Mihai Viteazul nr. 4, Băcănia Pambac și, sub numele Pambac Bistro Caffe, primul format de tip restaurant. Orientată pe direcția retail de tip convenience, Băcănia Pambac este un spațiu destinat exclusiv cumpărăturilor pentru acasă. Păstrând atmosfera caldă și familiară a Pambac Caffe, băcănia aduce un plus de savoare și întregește oferta deja cunoscută cu produse destinate să completeze coșul zilnic al consumatorului. Acesta va găsi aici salamuri, brânzeturi și cârnați, condimente de tot felul, dulcețuri și multe bunătăți, toate însoțite de zâmbetul și recomandările personalului vânzător.

Pambac Bistro Caffe combină, într-un format elegant și primitor, beneficiile restaurantelor clasice cu a celor bazate pe servire rapidă, respectiv varietatea și savoarea unor preparate delicioase pregătite de către bucătari calificați, cu rapiditatea comenzii și a servirii. Noua locație promite un spațiu prietenos în care băcăuanii sunt invitați să servească un prânz rapid și delicios sau, împreună cu familia, prietenii sau colegii să depene povești de peste zi la o cină ușoară și gustoasă. În acest restaurant şi copii au locul lor, în sensul în care organizatorii spaţiului le-au dedicat o cameră speciale, în care se pot juca, pentru a nu-şi deranja părinţii la masă.

Răspunzând promisiunii pe care o face clienților săi, Pambac Bistro Caffe – Paste. Gustări. Delicii. Poftă și capricii! vine cu o ofertă irezistibilă de paste în combinații cu sosuri delicioase, sandwich-uri, panini, prăjituri, torturi și patiserie, după gust și preferințe, toate purtând marci deținute de Pambac. Dacă mai adăugăm la toate acestea și
gama de vinuri ale Cramei Viile Sudului, care provin de pe cele 420 ha de viţă de vie de pe malul Dunării, din zona Alexandria, avem tabloul complet al unei locații care oferă produse și servicii de calitate.

Romulus Dan BUSNEA

Alte titluri