duminică, octombrie 1, 2023

Mici secrete ale întreținerii autovehiculelor Volkswagen Golf 4

Volkswagen Golf 4 este un autovehicul popular,...

Privilegiul special al Asociatiilor de proprietari

Conform art. 2333 alin. (1) din Codul...

Infracţiuni de braconaj piscicol constatate de jandarmi

Fapt diversInfracţiuni de braconaj piscicol constatate de jandarmi
- Advertisement -

Respectarea reglementărilor legale pe linie de pescuit, acvacultură și protecția fondului cinegetic, preocupare permanentă a jandarmilor băcăuani.

În urma acţiunii de ieri, 11 aprilie a.c., desfăşurată pe lacul de acumulare Galbeni, în dreptul localității Nicolae Bălcescu, în jurul orei 13.25, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au surprins în flagrant un bărbat care pescuia cu ajutorul unor cu lansete, în perioada de prohibiție.

De asemenea, în jurul orei 15.00, jandarmii au depistat în Piaţa Sud din municipiul Bacău, doi bărbaţi în timp ce ofereau spre comercializare cantitatea de 44 kg. peşte, de diferite specii, fără să dețină documente de provenienţă.

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, comercializarea fără documente legale a peştelui, conform O.U.G 23/2008 art. 64, lit. h (deținerea … sau comercializarea fără documente legale a peştelui …), art. 64, lit. b ( pescuitul … în perioada de prohibiţie … ) privind pescuitul şi acvacultura.

Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

Alte titluri