miercuri 22 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăFapt diversInfracţiuni de braconaj...

Infracţiuni de braconaj piscicol constatate de jandarmi

Respectarea reglementărilor legale pe linie de pescuit, acvacultură și protecția fondului cinegetic, preocupare permanentă a jandarmilor băcăuani.

În urma acţiunii de ieri, 11 aprilie a.c., desfăşurată pe lacul de acumulare Galbeni, în dreptul localității Nicolae Bălcescu, în jurul orei 13.25, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bacău au surprins în flagrant un bărbat care pescuia cu ajutorul unor cu lansete, în perioada de prohibiție.

De asemenea, în jurul orei 15.00, jandarmii au depistat în Piaţa Sud din municipiul Bacău, doi bărbaţi în timp ce ofereau spre comercializare cantitatea de 44 kg. peşte, de diferite specii, fără să dețină documente de provenienţă.

În cauză jandarmii au întocmit pe numele făptuitorilor dosare cu acte de constatare sub aspectul comiterii unor fapte susceptibile infracţiunilor de pescuit în perioada de prohibiţie, comercializarea fără documente legale a peştelui, conform O.U.G 23/2008 art. 64, lit. h (deținerea … sau comercializarea fără documente legale a peştelui …), art. 64, lit. b ( pescuitul … în perioada de prohibiţie … ) privind pescuitul şi acvacultura.

Dosarul a fost înaintat organelor de urmărire penală în vederea continuării cercetărilor şi aplicării măsurilor legale.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Bacău va acţiona şi în perioada următoare, pentru protejarea fondului piscicol şi respectarea cadrului legal care reglementează pescuitul și acvacultura.

De citit!

Tânăr reținut pentru tâlhărie în orașul Comănești

La data de 29 martie a.c., sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Moinești, polițiștii din cadrul Poliției orașului Comănești au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de tâlhărie. Un tânăr...

Bărbat din Onești amendat de două ori în aceeași zi pentru depășirea limitelor de viteză

În data de 30 martie a.c., în jurul orei 08:30, un echipaj de poliție din cadrul Biroului Rutier Onești a depistat un conducător auto în vârstă de 44 de ani, pe Calea Brașovului din localitate, în timp ce conducea...

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...