joi, noiembrie 30, 2023

Avantajele si dezavantajele calatoriei cu autocarul international

Unul dintre cele mai avantajoase sisteme de...

Cum acționează cremele hidratante

Crema hidratantă sau emolientă este un preparat...

Cum a fost inventat aerul condiționat

Condiționarea aerului este procesul de îndepărtare a...

Infracțiuni la regimul armelor și munițiilor constatate de polițiști

Fapt diversInfractionalInfracțiuni la regimul armelor și munițiilor constatate de polițiști
- Advertisement -

La data de 14 noiembrie a.c, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au fost sesizați despre faptul că, lucrătorii Ocolului Silvic Traian au descoperit în fondul cinegetic Parincea un exemplar din rasa căprior decedat.

Din cercetări a reieșit faptul că, un bărbat, de 68 de ani, din comuna Parincea, în timp ce se afla în Fondul Cinegetic Parincea, împreună cu un alt bărbat, de 71 de ani, din comuna Ungureni, ambii deținători legali de arme, ar fi executat un foc de armă asupra unui exemplar căprior, rezultând decesul acestuia.

Polițiștii au ridicat armele și muniția în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de braconaj cinegetic şi uz de armă letală, fără drept.

La data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au desfășurat acțiuni în județul Bacău, pentru prevenirea și combaterea infracțiunilor la regimul armelor și munițiilor.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au depistat în flagrant delict doi bărbați, de 46, respectiv 54 de ani, ambii deținători legali de arme, care se deplasau cu un autoturism de teren în Fondul Cinegetic Scorțeni și ar fi desfășurat activități de braconaj.

Asupra celor în cauză au fost descoperite și ridicate în vederea continuării cercetărilor, două arme de vânătoare și muniție, în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic.

Totodată, autoturismul folosit de către cei în cauză a fost indisponibilizat pe timpul cercetărilor.

De asemenea, la data de 14 noiembrie a.c., polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Bacău au descoperit în comuna Răchitoasa, o armă neletală și muniție deținute ilegal.

Din cercetări a reieșit că, arma descoperită aparține unui bărbat, de 33 de ani, din localitate, în baza unei autorizații emise în anul 2009.

În autorizația respectivă figura înscrisă încă o armă, aceasta fiind înstrăinată fără drept de către cel în cauză, în anul 2015.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor.

Arma și muniția au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind demarate activități pentru identificarea armei înstrăinate.

Alte titluri