vineri 21 iunie 2024

.

Cum să-ți alegi o...

Când mergeți la un magazin pentru a cumpăra o bicicletă, s-ar putea să...

Incaltaminte traditionala

anul 2010, a fost descoperită în Peștera Areni-1, din provincia Vayotz...

Trucuri mai puțin cunoscute...

Curățarea bucătăriei poate fi o sarcină laborioasă și consumatoare de timp, dar cu...

Problema căpușelor la câini...

 Căpușele și câinii - o combinație nedorită! Infestarea cu căpușe poate pune în...
AcasăCoolturaÎnfrățire și trăire...

Înfrățire și trăire întru spirit românesc, la Slănic-Moldova

Sub genericul ,,Prutul ne desparte, Slănicul ne unește!”, în Parcul Central din stațiunea Slănic-Moldova a avut loc în perioada 16 – 18 august, cea de-a treia ediție a Festivalului ,,Datini și Tradiții Basarabene”.

Pe scena Foișorului muzical au urcat și au încântat publicul spectator, artiști emeriți din țara soră și vecină, Republica Moldova. Aceștia au cântat, au dansat și au recitat versuri pline de sensibilitate, exprimând dorul de veacuri al celor legați prin sânge, dar despărțiți de hotare.

Printre artiștii invitați s-au numărat: Maria Stoianov, artist emerit al Republicii Moldova, producător artistic și președinte al Asociației Obștești ,,Suflet de Artist”, Vitalie Dani, Gabriela Grădinariu, Veronica Mihai, Maria Țărnă, Natalia Midoni-Rodideal, Sabina Antoci, Alexandru Reva, Daniela Pleșca și Claudia Nestor.

De asemenea, în același spațiu spiritual și tradițional comun, în perioada 19 – 25 august, în fiecare seară, între orele 17.30 – 19.00, în Foișorul muzical din Parcul Central al stațiunii va evolua Fanfara din Ialoveni, Republica Moldova.

În cadrul ediției de anul trecut a festivalului, orașul-stațiune Slănic-Moldova s-a înfrățit cu localitățile Strășeni, Baraboi și Greblești din Republica Moldova.

Prin intermediul înfrățirilor, primarii localităților își propun să realizeze mai multe proiecte ce vizează dezvoltarea domeniilor economice, culturale, spirituale și educaționale.
Festivalul ,,Datini și Tradiții Basarabene” este organizat de Primăria Slănic-Moldova și Asociația Obștească „Suflet de Artist” din Republica Moldova.

Romulus-Dan BUSNEA

De citit!

Percheziții într-un caz de evaziune fiscală

În cadrul acțiunii JUPITER, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și Inspectoratul General al Poliției Române, la data de 30 mai a.c., polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Bacău au pus în...

Traficantă de droguri, reținută

La data de 30 mai 2024, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a unei femei, bănuită...

Prolapsul organelor pelvine: Prevenție și tratament cu ajutorul exercițiilor Kegel

Prolapsul organelor pelvine este o afecțiune care afectează multe femei, în special pe cele care au avut una sau mai multe nașteri vaginale. Această problemă apare atunci când mușchii și țesuturile care susțin organele pelvine, cum ar fi uterul,...