miercuri 24 aprilie 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăOrasulInner Wheel International...

Inner Wheel International intemeiaza Districtul 224 Romania si Republica Moldova

Inner Wheel este unul dintre cele mai mari cluburi feminine de voluntariat, cu peste 100.000 de membri organizat in 3895 de cluburi in peste 103 de tari. Infiintarea districtului in Romania este un eveniment istoric, Inner Wheel fiind un club cu traditie din 1924. Onoarea de a guverna districtul ii revine Cristinei Petrescu, membru fondator si presedinte timp de doi ani al clubului Inner Wheel Bacau.

Inner Wheel Bacau a desfasurat multiple proiecte sociale, dintre care amintim: amenajarea a patru camere senzoriale pentru copiii cu nevoi speciale, infiintarea unei camere de vizita in Spitalul de Pediatrie Bacau, dotarea cu aparatura ORL de inalta performanta a sectiei de chirurgie a Spitalului de Pediatrie Bacau, dotarea cu frigidere si paravane a sectiei de oncologie a Spitalului Judetean Bacau, etc.

Evenimentul de infiintare a districtului va avea loc vineri, 10 mai, ora 18.00, la Club Caro, in prezenta presedintilor de cluburi Inner Wheel din tara, a guvernatorului Rotary Club Romania si Republica Moldova, a oficialitatilor locale si a reprezentantilor media.

Inner Wheel International a luat nastere in 1924, in Manchester, initial ca o aripa a clubului Rotary International destinata sotiilor si fiicelor de rotarieni, femeilor nefiindu-le permis accesul in clubul Rotary. In decurs de 10 ani, auzind de initiativa pe atunci indrazneata a sotiilor de rotarieni din Manchester, au luat nastere cluburi in Australia, Noua Zeelanda, Africa de Sud si Canada. In 1948, 6 cluburi din Olanda infiintau primul district in afara Marii Britanii.

In 1950, organizatia devenea una de nivel mondial, regulile clubului fiind traduse in peste 30 de limbi. In 1970 s-a infiintat Inner Wheel international sub umbrela caruia va intra si districtul din Romania.

In prezent Inner Wheel activeaza in cluburi din Europa pana in Africa, Asia, Australia si America, promovand valori precum implicarea sociala, prietenia si voluntariatul, incurajand femeile de pretutindeni sa contribuie la bunastarea si integrarea in societate a categoriilor devaforizate.

De citit!

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...

Reținut de polițiști după ce a condus din nou un autoturism fără permis

La data de 26 martie a.c., polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Răcăciuni au depistat în localitatea Parava un autoturism, iar la efectuarea semnalelor regulamentare de oprire acesta a accelerat continuându-și deplasarea.               Polițiștii au procedat la urmărirea autoturismului în trafic, dar...

Demersuri importante pentru înființarea unei subunități de pompieri în comuna Hemeiuș

Într-un pas crucial spre asigurarea siguranței comunității locale, astăzi, 29 martie, a avut loc un moment semnificativ în demersul de construire a unei noi subunități de pompieri în comuna Hemeiuș.Prin predarea-primirea unui teren din domeniul public al statului, administrat...