duminică, septembrie 24, 2023

Câteva trucuri utile pentru albitul dinților

Mulți factori fac ca dinții să-și piardă...

Ce sunt dozatoarele de etichete

Pâna pe la finele secolului al XIX-lea,...

Institutiile statului se cearta pe cadavrele celor patru copii morti in incendiul de la Margineni

Fapt diversInstitutiile statului se cearta pe cadavrele celor patru copii morti in incendiul de la Margineni
- Advertisement -

Cine este de vina pentru moartea celor patru copii de la Margineni? Institutiile statului incep sa se incaiere si-si dau suturi pentru a pasa responsabilitatea. Primaria, Protectia Copilului si un ONG incearca sa scape de vina.

Miercuri seara, un incendiu izbucnit in locuinta unui satean din comuna bacauana Margineni a ucis patru copii. Tatal acestora plecase sa incaseze niste bani trimisi de mama copiilor din Cipru, unde plecase la munca. La intoarcere, barbatul a gasit casa in flacari si pe cei patru copii, morti.

Directorul unui ONG care se ocupa de protectia copiilor sustine ca inca din luna noiembrie, un telefon anonim ar fi semnalat cazul celor patru copii ramasi doar cu tatal.

“Din informaţiile pe care asociaţia le deţine, cazul se află atât în atenţia Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bacău, cât şi în atenţia Primăriei Măgura, încă din luna noiembrie a anului trecut.

De asemenea, tatăl însuşi a solicitat instituţionalizarea copiilor în luna decembrie a anului trecut, însă Primăria Comunei Măgura nu a considerat că această măsură se impune în urma anchetei sociale”, a declarat pentru MEDIAFAX Cătălina Florea, directorul executiv al Asociaţiei Telefonul Copilului.

Directorul DGASPC Bacău, Sorin Braşoveanu, spune, insa, ca nu-si aminteste ca tatal copiilor sa fi cerut instituţionalizarea celor patru copii. Mai mult, tatal îşi asumase răspunderea creşterii copiilor.

Sorin Brasoveanu spune ca a primit sesizarea referitoare la copii din partea ONG-ului si a dispus efectuarea unei anchete sociale.

“Am trimis şi echipă de la Bacău şi, când au ajuns acolo, copiii erau la masă cu tatăl lor. Condiţiile erau modeste, dar în casă era cald, ei erau îngrijiţi şi se vedea ataşamentul cu tatăl”, a precizat Sorin Braşoveanu.

Si Primaria din localitate a dispus efectuarea unei anchete sociale.

“Ancheta a fost făcută în vara anului trecut de către asistentul social al primăriei, la scurt timp după ce mama copiilor a plecat în străinătate. Poate ar fi trebuit să scoatem minorii din familie, dar este foarte greu cu legislaţia asta în domeniul protecţiei copilului. Tatăl şi-a asumat răspunderea creşterii propriilor copii, aşa că au rămas cu el”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, primarul comunei Măgura, Constantin Trăistaru.

Cauza incendiului in care au murit cei patru copii o constituie “supraîncălzirea unei sobe metalice, căldura degajată aprinzând materiale combustibile aflate în preajma acesteia”. “Din păcate, locuinţa se afla într-o zonă care nu permitea vizibilitate pentru vecini. Aceştia spun că nu au observat flăcările, reacţionând abia când s-a degajat un fum gros ce a apărut după un deal care obtura vizibilitatea privind apariţia incendiului”, a spus locotenentul Andrei Grecu, purtatorul de cuvant al ISU Bacau.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bacău, niciunul din cei patru fraţi nu a fost găsit în apropierea uşii de acces în încăpere, astfel că, cel mai probabil, copiii nu au încercat să se salveze dn incendiu, fiind găsiţi înghesuiţi unul într-altul pe patul din camera cuprinsă de flăcări unde s-au urcat de frică.

Alte titluri