sâmbătă 18 mai 2024

.

Câteva sfaturi înțelepte pentru...

Deși este foarte obișnuit ca fetele - și băieții - să-și găurească urechile,...

Reacția unei fetițe ieșite...

Cele două săptămâni petrecute de Alessia, alături de părinți, într-un centru de carantină...

Viața în stil minimalist....

Multă lume are impresia că a locui într-o garsonieră este o plăcere rezervată...

Sacrificii pentru frumusețe. Avantajele...

Faci ce vrei, dar știi ce faci? Vorba asta e importantă mai mult...
AcasăCoolturaÎntâlnire metodică a...

Întâlnire metodică a profesorilor de Limba și Literatura Română la Școala Gimnazială “Dr. Alexandru Șafran” Bacău

În data de 14 noiembrie 2023, membrii Cercului Pedagogic al Profesorilor de Limba și Literatura Română nr. 2 din Bacău-Sud s-au adunat la Școala Gimnazială “Dr. Alexandru Șafran” pentru o întâlnire metodică de excepție. Evenimentul a fost marcat de o atmosferă plină de entuziasm, creativitate și pasiune pentru frumosul educației.

Tema ofertantă a întâlnirii, “Profesorul de literatură – creator de conținut. Abordări metodice din perspectiva CDȘ”, a reprezentat un punct de plecare pentru explorarea modalităților prin care profesorii pot transmite dragostea lor pentru literatură și pot deveni creatori de conținut educațional captivant.

Participanții la întâlnire au fost membri ai Catedrei de Limba și Literatura Română, reprezentând atât clasele gimnaziale, cât și profesorii din diverse școli din Bacău. Într-un spirit de deschidere și colaborare, aceștia au fost captivați de starea de visare indusă de textele abordate, activitățile didactice inovatoare și invitatul-surpriză.

O mențiune specială merită să fie adusă pentru tematica aleasă și pentru modul în care a fost abordată. Profesorii au avut ocazia să exploreze noi metode și tehnici de predare, având în vedere perspectivele Centrului de Dezvoltare Școlară (CDȘ). Discuțiile s-au axat pe modalitățile de a transforma procesul educațional într-o experiență captivantă și relevantă pentru elevi.

Mulțumirile au fost adresate tuturor participanților pentru disponibilitatea și entuziasmul de care au dat dovadă în cadrul acestei întâlniri. De asemenea, a fost exprimată recunoștința față de scriitoarea Narcisa Cîrligeanu, care a contribuit la eveniment prin magia cuvintelor sale.

Într-un moment emoționant, elevii au fost felicitați pentru dezinvoltura și creativitatea lor, evidențiindu-se astfel rezultatele pozitive ale eforturilor depuse în cadrul educației literare.

Catedra de Limba și Literatura Română a demonstrat încă o dată că pasiunea pentru învățare și dorința de a inova sunt elemente cheie în procesul educațional. Astfel de întâlniri metodice reprezintă nu doar o oportunitate de schimb de idei, ci și un motor de inspirație pentru profesori, contribuind la formarea unei comunități educaționale mai puternice și mai unite.

De citit!

Traficant de droguri prins în flagrant

Polițiștii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bacău, în colaborare strânsă cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău, au desfășurat o operațiune de amploare ce a condus la documentarea activității infracționale a trei persoane implicate în traficul...

Cum să alegi între “Creditul până la salariu” și “Creditul instant pe card”: Ghidul complet

În lumea financiară din ziua de azi, opțiunile de împrumut sunt variate și adaptate la nevoile individuale ale fiecăruia. Două dintre cele mai populare forme de credit sunt "Creditul până la salariu" și "Creditul instant pe card". Fiecare dintre...

Stagiu de pregătire de autoapărare pentru jandarmii celor două unități din Bacău

Timp de o săptămână, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Bacău și ai Grupării de Jandarmi Mobile Bacău au participat la un stagiu de autoapărare cu instructori ai Centrului de Autoapărare din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București.Activitățile s-au...