vineri, decembrie 1, 2023

Mic ghid de purtare a brățărilor pentru bărbați

Brățările există de secole. De la versiunile...

Cum să-ți păstrezi electrocasnicele ‘în formă’

Ghid de întreținere pentru mașina de spălat...

Întâlnire transnațională în premieră, la Slănic-Moldova

OrasulÎntâlnire transnațională în premieră, la Slănic-Moldova
- Advertisement -

La Școala Gimnazială nr.1 din stațiunea Slănic-Moldova s-a desfășurat o primă etapă a proiectului Erasmus+ ,,Improve your basic skills through art”, la care participă elevi și cadre didactice de la școli din Slănic-Moldova, Hafnarfjordur (Islanda) și Lotz (Polonia), reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bacau și ai administratiei locale, precum și partenerul extern al proiectului, artista plastică Alina-Georgiana Teodorescu.

Proiectul cu o durată de 24 de luni are ca scop îmbunătățirea abilităților de bază – scris, citit și socotit – ale elevilor din ciclul primar prin intermediul artei, a resurselor naturale și a tehnologiei informației. Proiectul își propune materializarea acestui schimb de experientă printr-un manual pentru elevi și profesori care să cuprindă metode noi de predare-învățare menite să trezească interesul elevilor și să arate deschiderea școlii către nevoile și interesele elevilor.

Prima întâlnire transnațională a proiectului a avut loc în perioada 13 – 15 noiembrie și a avut ca scop familiarizarea partenerilor din Islanda și Polonia cu școlile, cadrele didactice și elevii din Slănic-Moldova, dar și cu resursele pe care școala noastră le poate aduce în proiect, natura, tradițiile și folclorul local. Cadrele didactice implicate în proiect au participat la două lecții demonstrative cu scopul de a se familiariza cu sistemul educațional al țării noastre, cu capacitățile elevilor și cu demersul didactic utilizat de cadrele didactice, schimbând opinii și identificând idei productive în implementarea proiectului.

În urma discuțiilor purtate cu reprezentanții celor trei țări partenere în proiect, s-a stabilit ca tema proiectului să fie ,,Eroul cotidian”. Pornind de la povești din mitologia nordică, elevii vor putea să-și creeze propriul erou, ale cărui puteri magice să fie capabile să protejeze lumea de problemele de mediu actuale cum ar fi poluarea, defrișarea, zgomotul, schimbările climatice care pot afecta sănătatea umană.

Următoarele întâlniri, care vor avea loc în aprilie 2020 la Hafnarfjordur în Islanda și în noiembrie 2020 la Lotz în Polonia vor avea ca scop realizarea manualului pentru elevi și profesori și aplicarea acestuia la clase în toate școlile partenere.

,,Asociația de Artă `In Context Slănic-Moldova`, împreună cu partenerii strategici islandezi `North Consulting`, a sprijinit Școala Gimnazială Nr.1 în conceperea unei aplicații în cadrul Programului Erasmus+, cu proiectul `Improve your basic skills through art`. Astfel, pe parcursul celor doi ani de activități propuse în parteneriat cu școli din Islanda și Polonia, școlile de pe Valea Slănicului vor beneficia de un schimb de experiență consistent și susținut prin care se urmărește adaptarea metodelor educaționale la tendințele internaționale actuale de transdisciplinaritate și interculturalitate”, a declarat Alina-Georgiana Teodorescu, președintele asociației, inițiatorul și managerul programului de rezidență artistică internațională ,,In Context Slănic-Moldova”.

Romulus-Dan BUSNEA

Alte titluri